Soylu döneminin özel harekât başkanına 'silah üretme' soruşturması

Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı olarak görev yapan Selami Türker'in silah ürettiği öne sürüldü. Türker hakkında soruşturma başlatıldı.

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde 7 yıl boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı olarak görev yapan Selami Türker hakkında silah ürettiği iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

 

Selami Türker, 17-25 Aralık operasyonlarından hemen sonra İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olmuştu.

 

Gazete duvaR’dan Can Bursalı'nın haberine göre daha sonra polis başmüfettişi olarak görevine devam eden Türker, 2016 yılında Soylu İçişleri Bakanı olduktan hemen sonra Emniyet Teşkilatı’nda yaşanan görev değişiklikleri sırasında, Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine getirildi.

 

7 yıl boyunca görevini sürdüren Türker, Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü emrine çekildi.

 

Poligonda teçhizat kurulmuş

 

Türker’in görevinin sona ermesinden yaklaşık 2 ay sonra, hakkında bir soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Soruşturma, Özel Harekat Daire Başkanlığı 1. Taktik Operasyon Şube Müdürlüğü poligonunda bulunan tek katlı bir binada yapılan incelemelerde, bakım ve onarımı için kullanılan yedek parçalar ve teçhizatın yanı sıra silah ve fişek yapımında, namlu açma işlemlerinde kullanılacak araçların bulunduğu iddiasıyla başlatıldı.

 

Soruşturmada, Türker’in yanı sıra, dönemin 1. Taktik Operasyon Şube Müdürü ve Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı da yer aldı.

 

Raporda söz konusu personel silah üretmekle suçlandı. İhraç istemiyle başlatılan soruşturmada, polis başmüfettişinin hazırladığı rapora göre, Türker, yardımcısı ve şube müdürünün ‘görev sırasında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulundukları’ belirtilerek kınama cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.