Sözcü'den Savcılığa İlk Sayfadan Dilekçe

İstanbul Başsavcılığı'nın, gazete hakkında 'FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan başlattığı soruşturması kapsamında, Sözcü muhabiri Gökmen Ulu ve internet sorumlu müdürü Melda Olgun tutuklanmıştı.

Gazetenin imtiyaz sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı çıkarılmış, gözaltına alınan mali işler müdürü Yonca Yücekaleli ise serbest bırakılmıştı.

‘Gazetecilik yaptığımızı ispatladık’

Sözcü, tutuklu çalışanlarının serbest bırakılmasını, Akbay hakkındaki kararın kaldırılmasını, soruşturmanın da düşürülmesini talep etti.

İlk sayfasından halka açık bir dilekçe yayınlayan Sözcü, gazeteye ‘kripto FETÖ’cülerin iftiralarıyla’ 19 Mayıs’ta operasyon yapıldığını savunarak, “Operasyon tarihinden bu yana büyük bir hukuk mücadelesi veriyoruz” diye yazdı.

Dilekçe, şu sözlerle sunuldu: “Hakkımızdaki suçlamaları tek tek delilleriyle çürüttük. Hukuk dışı hiçbir işimizin olmadığını, sadece gazetecilik yaptığımızı ispatladık. Ancak bugüne kadar verdiğimiz dilekçelerden sonuç alamadık. Bu yüzden yandaki dilekçeyi adalete ve millete bir kez daha sunuyoruz.”

Gazetede bugün yayınlanan dilekçe şöyle: