Su ve elektrik kesintileriyle gündemdeydi: Muş'ta DEM Parti ilk kez kazandı

2019'da AKP'nin kazandığı Muş Belediyesi bir süredir elektrik ve su kesintileriyle gümdeydi. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi DEM Parti'nin adayı Sırrı Söylemez kazandı.

2019 seçimlerinde AKP'nin kazandığı Muş Belediyesi bir süredir elektrik ve su kesintileriyle gündeme geliyordu. Temel hizmetlerin tümüyle özel şirketlere teslim edilmesi tepkiyle karşılanıyordu. İşsizliğin önemli bir sorun olarak öne çıktığı kentte iktidar partisi kaybediyor.

DEM Parti'den aday olan Sırrı Söylemez resmi olmayan sonuçlara göre AKP'li aday Feyat Asya'yı geride bırakarak seçimi kazandı. Bu aynı zamanda DEM Parti'nin ve geçmişte aynı siyasi çizgideki Kürt siyasi hareketinin Muş merkezde kazandığı ilk seçim olarak biliniyor. 

Oy sayma işleminin devem ettiği kentte DEM Partililer kutlamalara başlarken parti yöneticileri sayımın devam ettiği sandıklarda oyları korumak için çalışmalara devam ettiklerini belirtiyor. 

Son durumda Muş'taki seçim tablosu şu şekilde görülüyor. 

Merkez - DEM Parti (2019’da AKP kazanmıştı) Malazgirt - DEM Parti (2019’da AKP kazanmıştı) Bulanık - DEM Parti Varto - DEM Parti Vartinis beldesi - DEM Parti Elmakaya beldesi - DEM Parti (2019’da AKP kazanmıştı) Korkut - AKP Hasköy - MHP

soL, “Kesinti” belgeselinde, yıllardır suya erişimi kısıtlanmış olan Muş’un Bozbulut köyünün öyküsünden hareketle elektriğe, özelleştirmelere, AKP’ye, Sabancılara, beşli çeteye, Kazım Türker ve Cumhur Ersümer’e uzanan bir öyküyü anlatmıştı.