TUSAŞ'a terör saldırısı... Bakan Yerlikaya: Maalesef şehit ve yaralılarımız var

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ), Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

 

Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

 

CNN TÜRK muhabiri Paşa Alyurt, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

 

Çok sıcak bir gelişme. Çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz dakikalarda bir silahlı ve bombalı saldırı olduğu iddiası var. Yoğun güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda ekip sevk edildi. 15 bin personel var burada. Türk savunma sanayisinde çok kritik bir tesis olduğunu ifade etmiş olalım TUSAŞ yerleşkesi için. Canlı bomba saldırısı iddiası da var. Bu iddia aşamasında. Bölgeye çok sayıda ambulans ekibi sevk ediliyor. Jandarma ve polis ekipleri de bölgeye sevk edildi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

 

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

 

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

 

Ayrıntılar geliyor...