Yılmaz Tunç adalet sistemini tartışan gazetecileri hedef aldı: Siz önce geçmişinize bakın

Adalet Bakanı Tunç, adalet sistemini tartışan gazetecilere, "Bugün YouTuber olmuş gazeteciler, yargının bağımsız olup olmadığına ilişkin tartışma yapıyorlar. Siz önce geçmişinize bakın" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Adalet Sarayı Açılış Töreni'ne katıldı. 

 

2024-2028 yıllarını kapsayan Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaşmasının ardından yasamayı gerektiren kanunları, ilk paketi, bütçeden önce Meclis'e göndermeyi planladıklarını belirten Tunç, "Toplumda beklenti oluşturan denetimli serbestlik, koşullu salıverme, tutuklama sebepleri gibi toplumsal huzuru bozmaya yönelik bazı cezalar ve tutuklama sebepleri gibi konularda çözüm üretecek önemli düzenlemeleri inşallah önümüzdeki süreç içerisinde hayata geçireceğiz. Hedefimiz, milleti suçludan korumak. Suç şebekeleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmek. Terörün her türlüsünün kökünü kazıyıncaya kadar milletçe birlik beraberlik içerisinde mücadele etmek" dedi.

 

'BİRKAÇ OLUMSUZ YA DA ELEŞTİRİLEN KARAR...'

Yargı mensuplarının yılda 12 milyon dosyanın kararını verdiğini söyleyen Yılmaz Tunç, "12 milyon dosyanın içerisinde eleştirilen kararlar da var. Hatalı olup, temyizde düzeltilen kararlar da var. Yılda verilen 12 milyon kararın içerisindeki birkaç olumsuz ya da eleştirilen bir karar nedeniyle tüm yargı teşkilatının töhmet altında bırakılmasını kabul edemeyiz. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda tereddüdümüz olamaz" iddiasında bulundu.

 

Bakan Tunç, gazetecilerin yargıya ilişkin tartışmalarını hedef alarak "Bugün YouTuber olmuş gazeteciler, Türk yargısının bağımsız olup olmadığına ilişkin tartışma yapıyorlar. Siz önce geçmişinize bakın. Bu ülkenin hakim ve savcıları hukukun üstünlüğüne inanan, gecikmeyen adalet sisteminin tesisi için yoluna devam edecek. Bundan şüpheniz olmasın" dedi.