Yorgancılar Kemalpaşalı sanayicilerle buluştu

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Bölgesel Üye Buluşmaları kapsamında Kemalpaşalı sanayicilerle buluştu.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicilere sunum yaparken, gelen soruları da yanıtladı. Yorgancılar, uygulanan ekonomi programı nedeniyle herkesin fedakarlık yaptığına dikkat çekerek, “2 yıl zorluk çekeceğiz, para kazanmayacağız ama ülkemize sahip çıkacağız” dedi

Kemalpaşa Ramada Otel’de yapılan toplantıya, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar,  Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı ile EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve bölge sanayicileri katıldı.

 

2025’te 1.3 milyar TL altyapı yatırımı

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, Kemalpaşa OSB’nin Türkiye sanayisine yön veren önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çekerek, bölgeyi ortak akıl ile sanayicilerle birlikte yönettiklerini söyledi. Parselasyon çalışmalarının iki aşamasını tamamlayarak sanayicilerin hizmetine sunduklarını, üçüncü etabı da tamamlayarak Sanayi Bakanlığı’na ilettiklerini vurgulayan Diren, “Bölgemizdeki 1.378 parselden 583'ü üzerinde üretim faaliyetleri sürüyor. Alt yapı çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Bu yıl altyapı yatırımlarımız için toplam 280 milyon TL harcanacak. 2025 yılında ise Sanayi Bakanlığı'ndan onaylanan 1.3 milyar TL'lik kredi ile yol ve altyapı çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yorgancılar: “Kemalpaşa 10 yıl içinde Kocaeli gibi olacak”

İzmir’de 17 OSB’nin 14 tanesinin EBSO tarafından kurulduğunu vurgulayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da yıl bazında yapmış oldukları ihracatın ithalattan 5 milyar TL fazla olduğunu belirterek, cari açık vermeyen bir il olduklarına dikkat çekti.  Bugüne kadar modern fabrikalar yaptıklarını, Kemalpaşa'da lojistik merkezi kurduklarını ifade eden Yorgancılar, diğer odalar ve Valilikle birlikte lojistik merkezin ortağı olduklarını kaydetti. İzmir’de sanayicinin arsa ve yer konusunda zorluk yaşadığını belirten Yorgancılar, "Burası 10 yıl içinde Kocaeli gibi olacak. Konutlar buradan ayrılacak. İzmir'de sanayi arsası yok. Otomobilciler 1 milyon metrekare arsa istiyor. Geri dönüşümcülere 3 milyon metrekare yer arıyoruz. İzmir’de ekonominin dokusu çok geniş. Burada herhangi bir sektörün durgunluğa girmesi diğer üretimleri o kadar etkilemiyor. Bursa'da otomotivde durgunluk olursa kent etkileniyor, İzmir öyle değil” diye konuştu.

Yorgancılar:  “Zorluk çekeceğiz ama ülkemize sahip çıkacağız”

 Sunumunun ardından sanayicilerden ağırlıklı olarak gelen finansmana erişim, altyapı ve baskılanan döviz kuru ile ilgili sorularını yanıtlayan Yorgancılar, Türkiye’de enflasyonu düşürmek için bir program uygulandığını belirterek, bu programın toplumun herkesimini etkilediğini söyledi. Ülkemizin zor dönemi atlatması için herkesin fedakarlık yapacağına işaret eden Yorgancılar, “Ülkemiz için gerekirse 1-2 yıl zorluk yaşayacağız. Para kazanmayacağız. Ama her şeye rağmen herkesin gözünün olduğu ülkemize sahip çıkacağız” dedi.