'Anne tarifi' ifadesi başlarını yaktı!

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Reklam Kurulu, tüketiciyi aldatıcı reklam ve faaliyetlere 5 ayda yaklaşık 108 milyon TL ceza kesti" denildi. Gıda sektöründe, özellikle çocukların tüketimine yönelik ürünlerde, ’anne tarifi’, ’anne formülü’, ’anne dokunuşu’ gibi ifadelerin kullanımı, bu ürünlerin ev şartlarında hazırlanmış gibi gösterilerek yanıltıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle durduruldu.

23 Mayıs 2024 - 16:08

Ticaret Bakanlığı'ndan tüketiciyi aldatan reklamlara ceza yağdırdı. 5 ayda yaklaşık 108 milyon TL ceza verildi. 'Anneler tarafından hazırlanan ürünlere eş değer olduğu vurgusu yapan' ifadelerin kullanımının aykırı olduğu belirtilerek bu reklamlar için durdurma cezası verildi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Reklam Kurulu'nun 16 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen 345 Sayılı toplantısında 119 adet dosyadan 110'u mevzuata aykırı bulunurken, tüketicileri yanıltıcı ve aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalar hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 13 milyon 744 bin 459 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

 

Geleneksel ve dijital mecralarda; sağlık reklamlarında sosyal medya etkileyecilerinin (influencer) reklamlarına, gıda takviyesi reklamlarından indirimli satış reklamlarına birçok sektörde reklam ve uygulama ele alınarak incelendi.

 

"ANNE TARİFİ" İFADESİNE DURDURMA CEZASI

 

Hızlı tüketim ürünlerinin tanıtımlarında 'anneler tarafından hazırlanan ürünlere eş değer olduğu vurgusu yapan' ifadelerin kullanımının aykırı olduğuna karar verildi.

 

Reklamlara ilişkin durdurma cezası verildi."

Bu haber 525 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğli’de “Bir Fabrika Bir Can” Projesi Hayata Geçiyor
Çiğli’de “Bir Fabrika Bir Can” Projesi Hayata Geçiyor
İmamoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne 'çifte standart' eleştirisi
İmamoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne 'çifte standart' eleştirisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()