AYM'nin 'yoğunluk' açıklaması sosyal medyada tepki çekti: WhatsApp ve X neden silindi?

Anayasa Mahkemesi (AYM), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sosyal medya platformu Instagram’a yönelik sansür kararının ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

02 Ağustos 2024 - 16:13

Anayasa Mahkemesi (AYM), İletişim Başkanlığı’nın bazı yetkilerinin iptaline dair yaptığı açıklamanın ardından resmi web sitesinde erişim sorunları yaşandığını duyurdu. AYM, yaşanan erişim probleminin "yoğunluk" nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

WEB SİTESİNDEKİ ERİŞİM SORUNU 'YOĞUNLUK' SEBEBİYLE AÇIKLANDI

AYM, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram’a yönelik sansür kararına tepki olarak "İletişim Başkanlığının Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali" başlıklı bir açıklama yapmıştı. Ancak bu açıklama kısa süre içinde hem sosyal medyadan hem de AYM’nin web sitesinden kaldırıldı.

AYM, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İnternet trafiğindeki yoğunluk sebebiyle sitemize erişim şu anda sağlanamamaktadır" ifadesini kullandı. Resmi açıklamada, "66 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin bazı kurallarını iptal eden 2020/88 esas sayılı kararımız 2/8/2024 tarihindeki Resmî Gazete’de yayımlanmış olup erişime açıktır. İnternet trafiğindeki yoğunluk sebebiyle sitemize erişim şu anda sağlanamamaktadır" denildi.

Ayrıca, ilgili kararın 2 Ağustos 2024 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlandığını ve erişime açık olduğunu belirtti.

VATANDAŞLARDAN TEPKİLER: SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DA MI YOĞUNLUKTAN SİLİNDİ?

AYM’nin açıklamasının ardından sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında da çeşitli tepkiler geldi. Vatandaşlar, açıklamanın X platformundan neden kaldırıldığını sorguladı. Gazeteci Mehmet Baran Kılınç, "Sitenize yoğunluktan erişilemiyor olabilir. Ancak sosyal medya ve WhatsApp paylaşımlarını da mı yoğunluktan dolayı sildiniz?" şeklinde bir eleştiride bulundu.

Bu haber 524 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol...
Buca’da “Askıda Yemek” uygulaması başladı
Buca’da “Askıda Yemek” uygulaması başladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()