Bankalardan peş peşe mesajlar geldi... Nakit ödeme devri bitti!

Bankalar, Resmi Gazete'de yayımlanan ve 7 bin liranın üzerindeki alışverişlerde nakit para kullanımını yasaklayan düzenleme hakkında müşterilerine bilgilendirme mesajları göndermeye başladı. Yeni tebliğe göre, 7 bin liranın üzerindeki ödemeler sadece banka veya kredi kartı ile yapılabilecek. Nakit ödeme devrinin sona erdiği bu düzenleme, özellikle kredi kartı kullanmayan tüketicileri etkileyecek.

21 Ekim 2024 - 16:04

Bankalar müşterilerine gönderdiği mesajda,  Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 7 bin liranın üzerindeki alışverişlerde nakit  para kullanılmasını kısıtlayan düzenleme hakkında uyarılarda bulundu.

NAKİT ÖDEME DEVRİ BİTTİ

Bu mesajları görenler, 7 bin lira üstündeki ödemelerinin artık nakit değil kartla yapılabileceğini öğrenip şaşırıyor ancak bununla ilgili tebliğ geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüğe girmişti.

Resmi Gazete’de 18 Ekim’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Vergi Usul Kanunu Tebliği’ne göre, artık nakit ödemeler çok küçük miktarlarda yapılabilecek. 

7 bin lira üstünde büyük meblağlı işlemler ise ancak finansal kurumlar üzerinden ödeme kanalıyla, yani kredi kartları veya nakit banka kartlarıyla gerçekleşecek.

KREDİ KARTI KULLANMAYANLAR İÇİN ZORLUK BAŞLIYOR

Bu durum en çok, cebinde nakitle gezen ve hiçbir işlemini kredi kartı veya banka kartıyla yapmayan tüketicileri etkilleyecek.

En çok da, kredi kartlarını kullanmaktan çekinenler bu işlemlerde zorlanacak.

Tazeliğini koruyan tebliğe göre, kurala aykırı işlem yapan, yani nakit ödeyen de nakit alan da ayrı ayrı ceza alacak.

BANKALAR MÜŞTERİLERİNİ BİLGİLENDİRİYOR

Yeni nakit kuralı, bu tebliğden haberi olmayan müşterileri şaşkınlığa sevk ediyor. 

Karışıklık yaşanması nedeniyle bankalar, müşterilerini bu konuda gerek SMS’ler gerek sesli aramalar ve gerekse de maillerle bilgilendiriyor.

Bu haber 49 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ünlü peynir markasının ürününden metal somun çıktı!
Ünlü peynir markasının ürününden metal somun çıktı!
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den çıktı: Mültecilerin organlarını satın almış
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()