Sifon Gastropub, Buzuki, Buzuki Alaçatı, Boho Social Pub, Bobanova Tea Shop, Süvari Fırın gibi başarılı markaların yaratıcısı olan Başaran, yeni işletmeleriyle beraber sektöre kazandırdığı konseptlerle tanınıyor. Yeniliklere imza atarak yapılmamış olanları yapmayı hedefleyen başarılı iş insanı, önümüzdeki günlerde Punt Antik Pub ile yine bir ilke imza atmayı hedefliyor.
“ÇOCUKLUKTAN MERAKLIYDIM”
Hüseyin Başaran, 1991 Iğdır doğumlu olup, İzmir ile Dokuz Eylül Üniversitesi’ne gelişiyle tanıştı. Harita Mühendisliği bölümünü tamamlayan Başaran, bugünlerde başarılı bir iş adamı olsa da her şey çocukluğunda başladı. Başaran, kendi öyküsünü ve mesleki gelişimini şu sözlerle anlattı:
“Bu işlere çocukluktan meraklıydım. 5 yaşındayken, babamın kebapçı dükkanında bir şeylerin ucundan tutuyordum. Ortaokul yıllarımda amcamın işletmesinde garsonluk yapıyordum, Lise yıllarımda kuzenimin işletmesinde çalıştım, üniversite yıllarımda ilk kayda değer başarıma imza attım ve amcamın kafesinin işletmeciliğini üstlendim. Barmenlik yaptım, kendimi bu alanda geliştirdim. Bana yetmedi, mutfağa merak salıp 1 yıl boyunca mutfak konusunda eğitim aldım.”
BAŞARI ÜSTÜNE BAŞARI
“Başaran, “Üniversite bittiğinde ise kendi kafemi açtım. YouTube’a ürettiğim içerikler benim işletmelerimin sermayelerini oluşturdu, işletme kültürüm de müşterimin içine sinince başarı kaçınılmaz oldu. Birçok işletmem oldu. Sonra Bornova’da Buzuki Meyhane’yi açtım, açtığımız ay rezervasyonla çalışmaya başladık. Aynı yaz Buzuki Alaçatı’ya start verdik. 10 yıldır işletiyorum. Birçok marka kurdum, bazılarını başka insanlara verdim işletmeleri için. Uzman olduğum yere bir dönüş yaptım. Bayraklı’da açtığım Sifon Gastropub beni heyecanlandıran bir konsepte sahipti. Görülmemiş, tadılmamış kokteyller yaparak, dünya çapında sevilen, kültürü olan bir mutfağa imza attım. Bayraklı’nın yeni merkezi ‘Sifon’ oldu. Bir yıl sonra biraz daha bohem içeriği olan Boho Social Pub‘ı açtım.”
BAMBAŞKA BİR KONSEPTLE GELİYOR
Başarılı bir işletme kurmanın işletmeyle bireysel olarak ilgilenmek olduğunu vurgulayan Başaran, “Her işletmemin içeriği, menüsü, reçeteleri ve dekorasyonuyla kendim ilgileniyorum. Olan bir işi yapmayı değil de yeni bir şeylerle fark yaratmayı seviyorum. Şimdi yepyeni bir konsepte başlayacağım. Punt Antik Pub adında, çok farklı etnik desenlerin olduğu, etnik bir mutfağa ve kokteyl skalasına sahip bambaşka bir işletme hazırlıyorum”
“HERKESE HİTAP EDİYORUZ”
Hüseyin Başaran, açılışı için yoğun bir çalışma sürdürülen Punt Antik Pub ile herkese hitap etmeyi planlıyor. Herkesçe makul sayılabilecek fiyatlandırmalarla, öğrenciyi de üzmeyeceğini dile getiren iş adamı, şu sözlere yer verdi:
“Aslında genel olarak yaratacağımız konseptin lokasyonu Ege Üniversitesi’ne yakın olduğundan öncelikli olarak yine öğrencilere hitap edeceğiz. Genelde benim açtığım işletmelere, sosyal medyanın etkisiyle, İzmir’in her yerinden insan geliyor. Eğitim görevlisi, doktor, esnaf da geliyor… Herkesin ödeyebileceği hesaplar, herkesin yiyebileceği lezzetler üzerine çalıştığımız için aslında herkese hitap ediyoruz diyebiliriz.“
DİĞER İŞLETMELERDE BULUNAMAYACAK ÜRÜNLERLE
Daha önce görülmemiş projeler gerçekleştirmeye devam eden Başaran, Punt Antik Pub’daki projelerinden de söz etti. Hüseyin Başaran; “Her konseptte her menüde farklı farklı ürünlerle çalışıyoruz. İşletmede tadacağınız kokteyl veya yemek bir diğer işletmede bulacağınız ürünler değil. Yeni işletmemiz için de tamamen farklı bir ürün skalamız olacak. Demleme üzerine kokteyller, hazır püre şurup değil de kendi hazırladığımız özlerle bir menü hazırlıyoruz. Yeni içerikleriyle etnik bir mutfak olacak.” dedi.
“HER İŞLETME YENİ BİR KONSEPT”
İşletmecilikte nasıl fark yarattığına dair soruları yanıtlayan Başaran, sözlerini şöyle noktaladı:
“İnsanlar bizim için her açtığımız işletmede, ‘yine yeni bir konsept sunuyorlar, acaba bu nasıl?’ diyerek meraktan geliyorlar. Örnek veriyorum: Boho Social Pub’da 3. günden sonra rezervasyon alarak çalışmaya başladık. Yeni işletmemde de açıldığı günden rezervasyonla, yoğun bir tempoyla çalışmaya başlayalım istiyorum.”
YORUMLAR