Başkan Denizli’den Reisdere’ye sağlık ocağı müjdesi

Katılımcı yönetim anlayışı doğrultusunda halk buluşmalarına devam eden Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Reisdere Mahallesinde düzenlenen buluşmada Reisdere, Şifne, Ardıç ve Yalı mahallelerindeki vatandaşlar ile bir araya geldi. Göreve geldiği günden bugüne geçen beş buçuk aylık süreçteki çalışmalarını da aktaran Başkan Denizli, Reisdere’de bu yıl bitmeden bir sağlık ocağı açılacağını duyurdu.

23 Eylül 2024 - 14:54

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda düzenlediği halk buluşmalarına devam ediyor. Reisdere Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında Başkan Denizli’nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin, belediye meclis üyeleri, müdürler, Reisdere, Şifne, Ardıç ve Yalı Mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Buluşmada, ilk olarak göreve geldiği günden bugüne geçen beş buçuk aylık süreçte Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmaları aktaran Başkan Denizli, altyapı çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

“Reisdere Mahallemizde 2 bin 536 metrekare kilit parke taşı döşemesi, 285 metre bordür, 100 ton da asfalt dökümü, 30 metrekare de karo taşı döşemesi gerçekleştirdik. Şifne Mahallemizde bin 230 metrekare kilit parke taşı döşemesi, 140 metre bordür, 90 ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Yalı Mahallemizde 3 bin 785 metrekare kilit parke döşemesi, 250 metre bordür, 100 ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Asfalt serimini büyükşehirle yine ortak olarak gerçekleştirdik. Ardıç Mahallemizde 100 metrekare kilit parke taşı döşemesi, 24 ton da asfalt serimi yaptık.”  

“ÇEŞME ÇÖZÜM MERKEZİ’Nİ KURUYORUZ”

Zabıta Müdürlüğü görevlilerince kamu düzenini sağlamak, huzuru tesis etmek ve halkın sağlığını korumak amacı ile Reisdere, Şifne, Yalı ve Ardıç Mahallelerinde yapılan faaliyetler hakkında da bilgiler veren Başkan Denizli, beş buçuk aylık süreçte Çözmer üzerinden gelen toplam 103 şikayetin çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Çeşme Çözüm Merkezi'ni kurduklarını ve tamamen resmi ve kurumsal bir merkez olacağını belirten Başkan Denizli, “WhatsApp, telefon çağrısı ve sosyal medya şikayetlerinin ortak bir alanda buluştuğu, bunların ilgili müdürlüklere pay edildiği ve takibinin yapıldığı bir sistem. Dosya açık mı kapanmış mı şikayet geleli kaç gün geçmiş hepsini takip edeceğiz. Bu sayede sistem otomatik olacağı için veriler ile konuşacağız. Kaç şikayet gelmiş bu şikayetlerden kaçı çözülmüş kaçı çözülmemiş bunun çalışması halen devam ediyor” dedi.

“DOĞRU PLANLAMA VE YOL HARİTASI İLE HAYATA GEÇMEYE ENGEL DEĞİL”

Başkan Denizli, yurttaşların soru, talep ve önerilerini dinleyerek tek tek not aldı; ihtiyaçların çözümüne ilişkin vatandaşları bilgilendirdi.

Vatandaşlardan kanalizasyon sorununa ilişkin gelen soruyu yanıtlayan Başkan Denizli, kanalizasyon konusunun kanayan bir yara olduğuna dikkat çekerek, “21. yüzyıl koşullarında bu bir utanç durumu ama bu konuyu çözme konusunda ben de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay da gerçekten ısrarcı ve inatçıyız. Aynı iradeyi doğal gaz konusunda da gösteriyordum. Kasım ayında kazılara başlıyoruz ve ilk pilot bölgemiz Musalla Mahallemizde hayata geçiriyoruz. Doğru planlama ve yol haritasıyla bazı şeyler hayata geçmeye engel değil. Yeter ki sorun tespitlerini de makul ve mantıklı bir şekilde yürütelim” ifadelerini kullandı.

TOKİ'den Şifne'ye akan deşarj noktasıyla ilgili gelen soruya ise yoğun çabaları sonucunda İZSU’nun Eylül ayında ihaleye çıktığı ilk konu olduğunu belirten Denizli, “O deşarj noktasının ana arıtmaya bağlanması yani deniz deşarjına son verilmesi için inşaat yasaklarının bitmesi bekleniyordu. İZSU’dan aldığımız bilgiye göre, en yakın zamanda deşarj noktasını ana arıtmaya bağlayıp deniz deşarjına son verilecek” dedi.

“REİSDERE’DE AÇILACAK SAĞLIK OCAĞI HABERİNİ DE VERMİŞ OLALIM”

Vatandaşlardan gelen sağlık ocağı talebi üzerine konuşan Başkan Denizli, seçim dönemi boyunca yaptığı saha çalışmalarında sağlık ocağı talebini en çok aldığı mahallelerden birinin de Reisdere olduğunu ve bölgedeki nüfusun giderek arttığını da ifade etti. Sağlık ocağının Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını ve bu talebi de yetkili mercilere ilettiğini kaydeden Denizli, “Reisdere’de bu yıl bitmeden bir sağlık ocağı açılacak. Bu güzel haberi de vermiş olalım” diye konuştu.

“ÇEŞME'YE YAKIŞACAK BİR KÜLTÜR SANAT MERKEZİ YAPACAĞIMIN SÖZÜNÜ DE VERDİM”

Vatandaşlardan gelen kültür sanat merkezi talebi üzerine ise kültür sanat alanlarını artırmanın en büyük hedefi olduğuna vurgu yapan Denizli, “Çeşme'ye yakışacak bir kültür sanat merkezi yapacağımın sözünü de verdim. Tiyatro oyunlarını ve konserleri ağırlayacağımız elverişli bir merkez olacak” şeklinde konuştu. 

Bu haber 42 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Efes Selçuk'ta geleceğin tohumlarını ekecek protokol
Efes Selçuk'ta geleceğin tohumlarını ekecek protokol
Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası kutlandı
Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası kutlandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()