Başkan Eşki'den AK Partili üyenin "Homeros'un adını değiştirelim" teklifine tarihi ayar!

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İlyada ve Odysseia'nın yazarı Homeros'un adının vadiden silinmesini isteyen AK Partili Musa Çevik'e tarihi ayar verdi.

02 Eylül 2024 - 21:51

AK Parti Bornova Belediye Meclis Üyesi Musa Çevik, Bornova Belediye Meclisi'nde Homeros Vadisi'nin adının değiştirilmesi yönünde bir önerge sundu. Çevik, İzmir'in kurtuluşunun simge isimlerinden biri olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Bey'in adının vadide yaşatılması gerektiğini ifade ederek, Homeros Vadisi'nin adının "Ergin Akın Vadisi" olarak değiştirilmesini talep etti.

 

Ancak, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, bu önergeye karşı sert bir dille tepki gösterdi. Başkan Eşki, Homeros'un Bornova ve dünya kültürü için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, "Homeros'un adını silmekle ilgili önerinizi ne siz söylemiş olun ne ben duymuş olayım," dedi. Eşki, Homeros'un dünya edebiyatına yaptığı katkılara dikkat çekerek, bu değerin Bornova'nın tanıtımı için büyük bir şans olduğunu ifade etti.

 

Başkan Eşki, önergeyi eleştirirken şu sözlere yer verdi: "Homeros Yunanlılara ait bir kavram değil. Homeros'un yaşadığı yerle ilgili en kuvvetli iddia Bornova'dır. Biz bu iddia ile Bornova'nın dünyaya tanıtımıyla ilgili bir çalışma içerisindeyiz. Homeros gibi bir değerin adını buradan silmek, eğitim müfredatından türev ve integral kavramlarını kaldırmak gibidir. Bu, Bornova'ya yapılacak en büyük kötülüklerden biri olur."

 

Eşki, ayrıca Homeros'un dünya kültürü için evrensel bir değer olduğunu vurguladı ve öneriyi kabul edilemez bulduğunu belirtti. Bornova Belediyesi'nin stratejik planında Homeros'un adını yaşatmak ve tanıtmak gibi bir hedeflerinin olduğunu sözlerine ekleyen Eşki, mevcut kültürel değerlerin korunması gerektiğini dile getirdi.

Bu haber 692 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()