Başkan Sengel'den Yargıtay Kararına 'Hukuk Darbesi' Tepkisi!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında vermiş olduğu hak ihlali kararını "hukuk darbesi" olarak nitelendirdi.

09 Kasım 2023 - 23:15 - Güncelleme: 09 Kasım 2023 - 23:23

Başkan Sengel, bu karara ilişkin düşüncelerini ifade etmek ve tepkisini göstermek amacıyla meclis üyeleri ve vatandaşlarla beraber Atatürk Anıtı önünde bir açıklama gerçekleştirdi.

Kalabalığa hitap eden Başkan Sengel, Anayasa Mahkemesi'nin kararının yüksek yargı organı tarafından göz ardı edilmesinin, Türkiye'deki hukuk sistemine ve demokratik değerlere zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, hukukun üstünlüğünün ve yargı bağımsızlığının önemine vurgu yaparak, bu tür uygulamaların hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Etkinlikte yapılan basın açıklamasında, sadece Can Atalay'ın değil, adalet sistemi içerisinde benzer durumlarla karşılaşan tüm bireylerin hak arayışlarının önemine değinildi. Belediye Başkanı Sengel, bu kararın siyasi ve hukuki bir mücadelenin simgesi haline geldiğini ve bu kararın toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini dile getirdi.

Başkan Sengel'in çağrısı üzerine toplanan meclis üyeleri ve yurttaşlar, hukukun üstünlüğünü ve temel hak ve özgürlüklerin korunmasını vurgulayan sloganlar atarak, kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. Bu toplanma, yargı kararlarına duyulan tepkinin demokratik bir ifadesi olarak değerlendirildi.

2023/11/2023-11-09-23-24-00.jpg
2023/11/2023-11-09-23-24-00_1.jpg
Bu haber 179 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Başkan Tugay “Kordon Acil Eylem Paketi” için start verdi
Başkan Tugay “Kordon Acil Eylem Paketi” için start verdi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()