Başkan Soyer, İzmirlilere müjdeyi verdi: Buca Metrosu'nun temelleri 14 Şubat'ta atılacak

Buca Metrosu’nun 5’inci aşamasını oluşturan Üçyol İstasyonu-Çamlıkule arasında hizmet verecek 13,5 kilometrelik hat için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gülermak firması ile sözleşme imzaladı. Buca Metrosu’nun temellerinin 14 Şubat 2022 tarihinde atılacağını duyurdu.

06 Ocak 2022 - 12:00 - Güncelleme: 06 Ocak 2022 - 12:03

Gerçek Haberci'nin haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’deki hafif raylı sistemin 5’inci aşamasını oluşturan Üçyol İstasyonu-Çamlıkule arasında hizmet verecek 13,5 kilometrelik Buca Metrosu için Gülermak firması ile sözleşme Buca Kasaplar Meydanı’nda imzaladı. Başkan Soyer,  “Kemal Bey siz de buradayken biz söz istiyorum. Şubat ayında temel atalım; ama Mart ayına sarkmasın” demesi üzerine Güleryüz, 14 Şubat 2022 tarihinde Buca Metrosu’nun temellerinin atılacağını duyurdu.

İmza törenine; İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, , Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar katıldı.

“İzmir’in geleceğini sizlerle inşa ediyoruz”
Buca Metrosu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Kampüsü’nden körfez kıyısına erişim süresi 12 dakikaya düştüğünü belirten Soyer, “Bu şehir sizin. İzmir’i dilediğiniz gibi yaşayın. İbn Haldun, coğrafya kaderdir demişti. Buca Metrosu, bu kaderi değiştirecek. İzmir tarihinde yeni bir sayfa açacak. Bu sayfayı, biz hep birlikte açacağız. İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun yapımı için büyük bir özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İzmir’in geleceğini sizlerle inşa ediyoruz” diye konuştu.

“Her gün 400 bin vatandaşımız gürültü oluşturmadan taşınacak”
Soyer, hazine garantisi olmaksızın 490 milyon Avro altyapı yatırım kredisi sağladığını paylaşarak, Buca Metrosu, 13.5 kilometre uzunluğu ve 11 adet istasyonu ile şehrimizin trafiğine büyük nefes aldıracak. Bu hattımız her gün 400 bin vatandaşımızı konforlu, karbon salınımı olmadan, gürültü oluşturmadan taşıyacak. Kentimize mali tasarruf sağlayacak” açıklamasını yaptı.

“Buca Metrosu bedeli 3 milyar 921 milyon 498 bin TL”
Üçyol-Buca Metro Projesi Yapımı uluslararası ihalesinin ilk aşamasını, Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirildiğini hatırlatan Soyer, ihale sürecini paylaştı ve şunları ekledi:
“14 firmanın teklif verdiği ihalede, komisyon değerlendirmesi sonucunda 13 firmaya mali tekliflerini sunmaları için davet gönderildi. 6 Eylül 2021’de son aşamasını gerçekleştirdiğimiz ihaleye, 8 firma katıldı. Firmaların sunduğu ikinci aşama teklifler, ihale komisyonu tarafından değerlendirilerek nihai değerlendirme raporu, uluslararası ihale mevzuatına göre Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD) onay için gönderildi. Banka tarafından yaptırılan bağımsız uzman denetimi sonucunda ihale komisyonunun hazırladığı rapor EBRD tarafından onaylandı. Böylelikle, Buca Metrosu’nun 3 milyar 921 milyon 498 bin TL bedel ile bugün sözleşmeyi imzalayacağımız Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ’ye yaptırılmasına karar verildi.”

Nerelerde hizmet verecek?
Üçyol, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü ve Çamlıkule arasında hizmet vereceğini belirten Soyer, “Buca Metrosu, İzmir sahilini iç kesimlere bağlayan ilk kesintisiz ulaşım koridorudur. Şehrimizin coğrafi konumundan kaynaklı körfeze paralel ana ulaşım akslarını dik kesen ilk büyük yatırımdır. Bu nedenle sadece bütçe büyüklüğü açısından değil, İzmir’in fiziksel gelişimi açısından da tarihi bir projedir” ifadelerini kullandı.
Soyer, Buca’daki vatandaşların hiçbir trafik engeline takılmadan Körfez’e ulaşabileceğini kaydederek, “Metro hattı, Üçyol, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonlarını birbirine bağlayacak” sözlerine yer verdi.

Bu haber 535 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
PAKO’nun uygulamaları gezici eğitimle aktarıldı
PAKO’nun uygulamaları gezici eğitimle aktarıldı
Başkan Eşki EKAF’ın gönül sofrasında konuştu
Başkan Eşki EKAF’ın gönül sofrasında konuştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()