Beşiktaş son 20 dakikalarda 12 puan kazandı

Bu sezon 7 maçın kritik diliminde goller bulan Beşiktaş, sadece 1 puan yitirdi. Geçen sezon ise 11 puan alınırken 8 puan uçtu.

19 Şubat 2016 - 09:54

Kar, fırtına, sis... Şartlar ne olursa olsun Beşiktaş'ı hiçbir şey durduramıyor. Kar nedeniyle ertelenen Mersin İY maçını yoğun sis altından oynayan Siyah-Beyazlılar, Jose Sosa'nın 74'teki müthiş frikiği ile üç puanı kazanmayı bildi. Beşiktaşlı yöneticiler, kötü futbola rağmen alınan bu zaferi, "Şampiyonluk alameti" olarak görüyor. Peki Mersin İY galibiyeti, Siyah-Beyazlılar için kupanın habercisi mi? Süper Lig istatistikleri, şampiyonluk yolunun son dilimde atılan kritik gollerden geçtiğini gösteriyor. Geçtiğimiz sezonlarda son 20 dakikalarda kalesini gole kapatamayan Kara Kartal, Şenol Güneş ile bu kötü alışkanlığı yerle bir etti.

BEŞ MAÇTAN GALİBİYETLE AYRILDI

Hatta Kartal, bu dakikalarda rakiplerinin korkulu rüyası oluyor. Siyah-Beyazlılar, bu sezon yedi maçın son 20 dakikalarında skoru lehine çevirmeyi bildi. Kara Kartal, son bölümde bulduğu gollerle tam 12 puan kazanmayı başardı. F.Bahçe, Bursaspor, G.Saray, Osmanlıspor ve Mersin İdman Yurdu maçlarında sahadan galibiyetle ayrılan Siyah-Beyazlılar, Kasımpaşa ve Başakşehir önünde de bir puanı hanesine yazdırdı. Kara Kartal, 12 puan kazanırken, sadece ikinci haftadaki Trabzonspor maçında son 20 dakikada yediği golle bir puanı kaybetti...

ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRAN PUANLAR

Geçtiğimiz sezon ise durum çok farklıydı. Slaven Bilic yönetimindeki Beşiktaş, 34 haftada sadece 6 maçta son 20 dakika içinde gol buldu… Hanesine 11 puan yazdırdı. Yani Şenol Güneş'in ekibi, şimdiden Bilic'in takımından 1 puan daha fazla kazandı. Ayrıca Slaven Bilic'in çalıştırdığı Kara Kartal, beş maçta son 20 dakikada yediği gollerle sekiz puan yitirdi. Belki de kaybedilen bu puanlar, Siyah-Beyazlılar'ın geçen sezon kaçırdığı şampiyonluğun nedeni oldu.

SON 20 DAKİKADA GÜNEŞ DOĞUYOR

MAÇ GOL DK. K.PUAN
BJK-F.Bahçe: 3-2 Gomez (74) 2
BJK-K.Paşa: 3-3 Oğuzhan (90)1
Bursa-BJK: 0-1 Oğuzhan (89) 2
BJK-G.Saray: 2-1 Gökhan (74) 2
Osmanlı-BJK: 2-3 Sosa (90) 2
B.Şehir-BJK: 2-2 Atiba (83) 1
BJK-Mersin: 1-0 Sosa (74) 2

SLAVEN BILIC'İ BİR PUAN GEÇTİ!

MAÇ GOL DK. K.PUAN
Beşiktaş-Rize: 1-1 1
Beşiktaş-Sivas: 3-2 2
Başakşehir-Beşiktaş: 1-2 2
Rize-Beşiktaş: 1-2 2
Beşiktaş-Bursa: 3-2 2
Beşiktaş-Karabük: 2-1 2

Bu haber 937 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İşte sır gibi saklanan belge: Köfteci Yusuf'ta domuz eti çıktı! 9 ay önce bulunmuş...
İşte sır gibi saklanan belge: Köfteci Yusuf'ta domuz eti...
Benzin ve motorine zam geldi
Benzin ve motorine zam geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()