Bir yandan fotovoltaik tesisinde kendi elektriğini üreten Bornova Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteğine hak kazanan projeleri de ilçeye kazandırıyor.
Bornova Belediyesi tasarrufu ön plana çıkarıp harcamaları kısarak vatandaşların doğrudan yararlandığı projelere daha çok kaynak ayırıyor. Bu anlayışla 4.5 yılda 230 milyon liranın üzerinde yatırım yapan Bornova Belediyesi, ilk olarak araçların havuz sistemine dahil ederek yakıt tüketiminin en düşük seviyeye indirdi. Fen İşleri Şantiyesi’nde atölye sayesinde araçların tamir ve bakım masrafları da azaltıldı.
Fen İşleri Şantiyesi’ndeki tamir ve bakım atölyesinde, Bornova Belediyesi’ne ait kamyon, kamyonet, iş makinaları ile minibus, midibüs ve otomobil olmak üzere tüm binek araçlara bakılıyor. Tamir kanalları, araç kaldırma lifti ve arıza tespit cihazı sayesinde kısa sürede tüm araçların bakımı yapılabiliyor. Araçların periyodik bakımlarından arızalarına, motor yıkamadan lastik değişimine kadar tüm işlemler, tam donanımlı atölyede gerçekleştiriliyor.
Güneş enerjisi devrede
Erzene Mahallesi’ndeki 7 dönümlük arazide kurulan Fotovoltaik Güç Sistemi, dağıtım şebekesine verilen elektriğin bedeliyle yatırım maliyetini karşılayıp kara geçti.
Bornovalılar için yeni projeler üretirken, tasarrufu da elden bırakmadıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Biz tasarruf ettikçe Bornova ve Bornovalılar kazanıyor. Bir yandan araç kullanımında ve tamirinde tasarruf ederken, bir yandan da İZKA destekleriyle sağlıktan çeşitli sosyal sorumluluk alanlarına pek çok projeyi ilçemize kazandırıyoruz” dedi.
YORUMLAR