Buca’nın tarihi Levantenler Rotası için başvurular alınmaya başladı

Buca’nın tarihi ve kültürel dokusunu tanıtmak amacı ile çalışmalar yapan Buca Belediyesi, Levantenler Rotası için başvuruları almaya başladı. Rotanın ilçenin tarihi sokakları, köşkleri ve ibadethanelerini kapsayan 18 duraktan oluştuğunu belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Meraklılarını bu harika deneyimi yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

07 Ekim 2024 - 16:37

Buca Belediyesi’nin,  Levanten toplumunun ilçede bıraktığı mimari ve kültürel izlerin peşinden gitmek isteyenler için hayata geçirdiği Buca Levantenler Rotası’na belediyenin web sayfası üzerinden başvurular alınmaya başladı. Buca Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün rehberliğinde ayda bir kez ve 10 kişilik gruplar ile gerçekleşecek Buca Levantenler Rotası, tarihi sokaklar, köşkler ve ibadethaneleri içeren 2 saatlik bir yaya güzergâhından oluşuyor.

 

HEDEF BUCA’NIN GÜZELLİKLERİNİ ÜLKEYE TANITMAK

 

Levantenler rotası ile günümüz Buca’sında yaşayanlarla kent belleği arasında bir bağ kurmak istediklerini belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,  “Buca’mız, kalbinde harika tarihi mekânlar bulunduran eşsiz bir ilçe. Tüm bu güzellikleri önce Bucalılara, sonra İzmirlilere sonra tüm Türkiye’ye tanıtmak için güzel bir kültür rotası oluşturduk. En temel amacımız Buca’yı gün yüzüne çıkarmak. İlçemizin tanıtımı açısından büyük zenginlik taşıyan bu alanın daha çok kişi tarafından bilinmesini ve görülmesini istiyoruz. Meraklılarını bu harika rotayı deneyimlemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

 

 

İSTEYENLER TELEFON İLE BAŞVURU YAPABİLECEK

 

Tarihi rotayı keşfetmek isteyen vatandaşların, Buca Belediyesi’nin web sitesi olan https://www.buca.bel.tr adresinde karşılarına çıkan Buca Levanten Rotası ekranına tıklayarak, açılan sayfadaki başvuru linkine bilgilerini girmeleri yeterli olacak. İsteyenler, 439 10 10 (Dâhili 3135 – 3136) numaralı telefonu arayarak da başvuru yapabilecek.

Bu haber 34 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dostluk Turnuvası'nda kupa İzmir’in
Dostluk Turnuvası'nda kupa İzmir’in
PAKO’nun uygulamaları gezici eğitimle aktarıldı
PAKO’nun uygulamaları gezici eğitimle aktarıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()