ChatGPT’yi en fazla kullanan ülkeler: Türkiye’de listede

Spotify’ın 1 milyon kullanıcıya erişmesi yaklaşık 150 gün sürmüştü. Instagram bu süreye yaklaşık 75 günde ulaştı. ChatGPT ise sadece 5 günde 1 milyon kullanıcıyı gördü. Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 21 farklı ülkeden 21 bin kişi ile yapılan ankete göre, ChatGPT’yi en fazla kullanan ülkeler arasında Hindistan ilk sırada.

23 Ağustos 2024 - 10:27

BCG tarafından yapılan anket, hem yapay zeka hem de üretken yapay zeka farkındalık düzeyini ölçerken aynı zamanda pazarlardaki tüketicilerin kullanım durumunu da gözler önüne sermiş oldu.

Ankete katılanların büyük bir kısmı yapay zekayı daha önce duyduğunu söyledi. Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde katılımcıların yüzde 90’ından fazlası ChatGPT’yi duyarken, Çin ve Suudi Arabistan’da farkındalık yüzde 80’i aşmış durumda. Türkiye’de farkındalık oranı yüzde 75 iken, kullanım oranı yüzde 23.

Tüketiciler yapay zeka konusunda heyecanlı olduğu kadar endişeli de.

Veri güvenliği ve etik ile ilgili endişeler ilk sırada. Onu belirsizlik ve çevresel etki takip ediyor.

Tüketiciler, teknolojinin özellikle günlük hayatlarını iyileştirmek için sağlayabileceği faydayı önemsiyor.

Geçen yıl yapılan ankete göre listenin ilk sırasında yüzde 45 ile Hindistan var.

Hindistan’ı yüzde 38 ile Fas ve yüzde 34 ile Birleşik Arap Emirlikleri takip ediyor. Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ise oran yüzde 23.

Bu haber 4039 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Başkan Tugay “Kordon Acil Eylem Paketi” için start verdi
Başkan Tugay “Kordon Acil Eylem Paketi” için start verdi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()