CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu: "Ortak Değerimiz Kazan Gölü'ne Sahip Çıkacağız"

Efes Selçuk ilçesine bağlı Zeytinköy sınırlarında bulunan, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Kazan Gölü, son dönemde kuraklık ve çevresel sorunlar nedeniyle tehlike altında. İklim krizi, kirlilik ve kuraklık nedeniyle göl, doğal yapısını kaybetme riskiyle karşı karşıya.

06 Eylül 2024 - 16:45

CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, gölün korunması için yürütülen çalışmaları vurgulayarak, "Kazan Gölü, hepimizin çocukluk anılarına ev sahipliği yapmıştır. Ancak maalesef iklim krizi ve çevresel tehditler nedeniyle bu eşsiz doğa mirasımız alarm veriyor. Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’in girişimleriyle gölün bulunduğu alanın Efes Selçuk Belediyesi'ne devredilmesi için çalışmalar hız kazanmıştır. Bu sayede gölün korunması ve temizliği için daha etkili önlemler alabileceğiz" dedi.

 

Geçmişte Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilen Kazan Gölü'nün, Efes Selçuk Belediyesi'ne devredilmesiyle birlikte, gölün korunması ve çevre temizliğinin titizlikle yürütüleceğini belirten Onbaşıoğlu, "Hepimizin çocukluk anılarına ev sahipliği yapan bu doğal mirasımıza sahip çıkmak için hep birlikte hareket edeceğiz. Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’in önderliğinde Kazan Gölü'nü koruyacak, gelecek nesillere bu doğal güzelliği miras bırakacağız" dedi.

 

Yaz aylarında yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan ve serinletici suyuyla bilinen Kazan Gölü’nün korunması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Onbaşıoğlu, "Kazan Gölü hepimizin ortak değeridir ve bu doğal güzelliğin kirlenmesine ve yok olmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu haber 556 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()