CHP'li Gürer sordu: Mehmet Şimşek borcu silinen mükellef sayısını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 milyon 818 bin 285 mükellefe ait 4 milyar 20 milyon TL tutarında borcun silindiğini söyledi. CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer ise "İcra dairelerindeki dosya sayısını düşürmeye yönelik bir uygulama olsa da sorun borç silmeyle ortadan kalkmadı" sözleriyle tepki gösterdi.

20 Temmuz 2024 - 14:24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 1 Ocak 2023 tarihi öncesi 2 bin TL ve altında borcu olan ve borcu silinen mükellef sayısını sordu.

 

Gürer'in önergesini yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 milyon 818 bin 285 mükellefe ait 4 milyar 20 milyon 616 bin 614,70 TL tutarında borcun silindiğini belirtti.

 

"İCRA DOSYALARINDAKİ ARTIŞ DEVAM EDİYOR”

Borç silmenin, icra dairelerindeki dosya sayısını düşürmeye yönelik bir uygulama olsa da sorunun borç silmeyle ortadan kalkmadığını kaydeden Gürer, Türkiye genelinde icra dosya sayılarındaki artışa işaret ederek, “Bu yıl içinde icra dairelerine sunulan dosya sayısı 4 milyon 937 bin 971'e ulaşmış durumda. 6 milyon 818 bin 285 kişinin borcunun silinmesine rağmen icra dosyalarındaki artış devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 

Son bir hafta içinde ise icra dosya sayısında dikkate değer bir artış yaşandığı belirten Gürer, ''Bu kısa süre içerisinde icra dosya sayısı 111 bin 986 yeni dosya ile artmış durumda. Bu durum, Türkiye'de ekonomik krizin ve AKP iktidarının ekonomi politikalarının vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır'' dedi.

 

Gürer, yaşanan ekonomik krizin ve AKP iktidarının yurttaşları borçlanmaya zorlamasının, gelir yetersizliği nedeniyle birçok yurttaşın borçlarını ödeyememesi sonucunda icralık duruma düşmelerine yol açtığını belirtti.

Bu haber 480 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()