CHP’li Kılıç’tan meclise çağrı, “Gerçek beka sorunumuz gençlerin suç ve şiddet sarmalında olmaları”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Gerçek beka sorunumuz şu anda gençlerimizin suç ve şiddet sarmalında olmalarıdır” diyerek, TBMM’ye Araştırma Önergesi sundu.

26 Eylül 2024 - 11:51

Kılıç, “Aileden başlayarak eğitimden ekonomiye, denetim mekanizmalarından adalet sistemine kadar gerekli düzenlemelerin yapılması için Meclis’i göreve çağırıyorum” çağrısında bulundu. Kılıç, “Gerçek beka sorunumuz gençlerin suç ve şiddet sarmalarında olmaları” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Türkiye’de suç oranlarındaki artış üzerine “aileden başlayarak eğitimden ekonomiye, denetim mekanizmalarından adalet sistemine kadar gerekli düzenlemelerin yapılması için” Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi sundu.  Meclis’i göreve davet eden Kılıç, şunları söyledi: 

 

ŞİDDET EĞİLİMİ GENÇLERİN HAYATINI KARARTIYOR

“Sevgili dostlar siz de bu gençlik nereye gidiyor demiyor musunuz?  Ben bir milletvekilinden öte bir anne olarak gençliğimizin geldiği bu durumdan hem kaygı duyuyor hem de kendimi sorumlu hissediyorum.

Gençlerde ve çocuklarda hızla yükselen çete ve mafyalara özenme, kolay para kazanma ve lüks yaşam isteği, uyuşturucu kullanımı ve şiddet eğilimi maalesef her gün can almaya ve gençlerin hayatlarını karartmaya devam ediyor.

İVEDİLİKLE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI

Bunun için TBMM ivedilikle bir Araştırma Komisyonu kurmalı, ülke gerçekleriyle yüzleşilmeli, aile, okul, sosyal çevre, medya, ekonomik, sosyolojik ve hukuki nedenleri araştırılmalı ve sonucunda kapsamlı bir şekilde çözüm yolları bulunmalıdır.

Bakın özellikle yoksul bölgelerde yaşayan gençler suça teşvik edilip illegal yaşama özendirilirken, sosyal medya ve görsel basın da buna çanak tutuyor. Çeteler sosyal medyada cirit atıyor, yeni nesil mafya internette propaganda yapıyor, sosyal medyada tıklanmak uğruna şiddet videoları kol geziyor, sokaklar Teksas olmuş, haberler çatışmalarla dolu.

HER YER SUÇ MAHALLİ

Yeni nesil şarkılarda aleni olarak uyuşturucu kullanımı güzellemesi yapılıyor. Mafya dizilerinde suçlular kahramanlaştırılıp, gençlere örnek olarak sunuluyor. Gündüz programlarında ahlaksızlık ve şiddet normalleştiriliyor.

Tabi bunların üstüne bir de iktidarın denetim eksikliği ve cezasızlık, adaletsizlik, gerçek suçluların elini kolunu sallayarak sokakta gezmeleri eklenince her yer suç mahalli olduğu gibi bir nesil elimizden kayıp gitmek üzere.

TÜM SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Buna ‘dur’ diyebiliriz.

Aileden başlayarak eğitimden ekonomiye, denetim mekanizmalarından adalet sistemine kadar gerekli düzenlemelerin yapılması için Meclis’i göreve çağırıyorum.

Gerçek beka sorunumuz şu anda gençlerimizin suç ve şiddet sarmalında olmalarıdır. Araştırma önergemi Meclis’e sundum, Meclis açılır açılmaz, gelin tüm partilerden oluşan Araştırma Komisyonu kuralım ve çıkacak çözüm önerilerini yasalaştırarak geleceğimiz olan gençleri ve ülkemizi bu karanlıktan her beraber kurtaralım.”

 

Bu haber 85 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()