CHP’li Konak’lı Kadınlardan Devir Teslim Töreni

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Konak Kolları Başkanlığı’nda devir teslim töreni yaşandı. Eski başkan Melda Erbaykent görevini yeni başkan Songül Cihangir’e devretti.

26 Haziran 2024 - 14:24

Bayram öncesi gerçekleştirilen CHP Konak Kadın Kolları kongresi sonucunda seçimi Songül Cihangir ve yönetim kurulunun yer aldığı beyaz liste kazanmıştı. Devir teslim, kongre itiraz sürecinin bitiminde, Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi’nin de katılımı ile gerçekleştirildi.

Partili kadınların yoğun katılımı ile gerçekleşen törende konuşan Cihangir, “Seçme ve seçilme hakkını kullanan, hangi listeye destek vermiş olursa olsun, kongreye katılım sağlayan tüm güçlü kız kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey kahraman Türk kadını, yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın’ sözünü esas alarak, sizlerle kadın mücadelesini daha büyük azimle sürdüreceğiz. Kazanımımız olan İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirene, tüm kız kardeşlerimizin güvenle yaşayacağı bir Türkiye’yi yeniden kuracağımız güne kadar durmadan çalışacağız. Üyemiz olan veya olmayan hiçbir kadını ayrıştırmadan hep birlikte üreteceğiz. Şimdi kongreyi geride bırakıyoruz. Birlikte gücümüzün farkına varıp ilmek ilmek işleyeceğiz ilçemizi.

Hayatları canice katledilen kadınlarımız, çocuk yaşta zorla evlendirilip eğitim ve yaşam hakları ellerinden alınan çocuklarımız için hak kavgası vermeye bugün başlıyoruz. Konak’ta yaşayan her bir kadına dokunacağız. Hep birlikte başaracağız. Hep birlikte sesimizi yükselteceğiz.  Adil, çalışan, üreten ve kadın kolları politikamızı yaymak için durmayan bir yönetim olacağımıza hep birlikte söz veriyoruz.

Bugün burada bizlerin yanında olan İlçe Başkanımız Ozan Ali İlgazi ve yönetimine, görevi devreden Melda Erbaykent ve yönetimine teşekkür ederiz. Yakın zamanda kaybettiğimiz değerli başkanımız Nurten Serhadbeyi’ni de saygı ve özlemle anıyoruz.“ diyerek yeni dönemde birlik ve daha fazla mücadele sözü verdi.

Ardından İlçe Başkanı İlgazi’de başkan ve yönetim kurulunu tebrik ederek, “Kadınların her alanda kendini özgürce ifade edip, güvende olacağı, en yakınları tarafından katledilme korkusu yaşamayacağı ve caydırıcı cezaların verildiği bir gelecek yaratma mücadelesi içerisindeyiz. Hukuk devleti kavramını yeniden kuracağımız günler çok yakın.

Partimizin esas gücü olan kadınlarımız hayatının her alanında ve en ön saflarında yer almaktadır. Yeni dönemde de çalışmaların süreceğine inancım tamdır. Görevi devralan Songül Cihangir arkadaşımız ve yönetim kurulu tebrik eder, Melda Erbaykent ve yönetim kuruluna verdikleri emekler için teşekkür ederim. Bu vesile ile görevi sürerken hayatını kaybetmiş olan geçmiş dönem kadın kolları başkanımız Nurten Serhadbeyi’ni de tekrar saygı ve özlemle anmak istiyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Tören sonrası Cihangir ve yönetim kurulu ilk toplantılarını da gerçekleştirdiler.

Bu haber 104 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bayraklı’da kentsel dönüşüm ofisleri açılıyor
Bayraklı’da kentsel dönüşüm ofisleri açılıyor
Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yemekten böcek çıktı
Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yemekten böcek çıktı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()