CHP'li Süleyman Bülbül: "Depreme Dayanıksız Okullarda Eğitime Derhal Son Verilsin"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde depreme dayanıksız okullarla ilgili ciddi uyarılarda bulundu.

05 Ekim 2024 - 21:59

Aydın Nazilli’deki Müşerref Gündoğdu Ortaokulu'nda, çürük raporuna rağmen eğitimin devam ettiğini belirten Bülbül, Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu konuda acil adımlar atmaya davet etti.

"Nazilli'de Deprem Riskine Rağmen Eğitime Devam Ediliyor"

Bülbül, Aydın’ın Nazilli ilçesindeki İstiklal Mahallesi'nde bulunan Müşerref Gündoğdu Ortaokulu'nda depreme dayanıksız raporu olmasına rağmen eğitim faaliyetlerinin sürdüğünü ifade ederek, "Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Nazilli'de yapılan tüm uyarılara rağmen AKP iktidarı bu konuda ders almıyor. 220 öğrenci ve 31 öğretmen adeta kaderine terk ediliyor. Bu durum, hemşerilerimizin canının iktidar için hiçbir kıymeti olmadığını gösteriyor. Daha önce de Aydın Lisesi'nde depreme dayanıksız olmasına rağmen gerekli adımlar atılmadı ve aynı ihmal devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Depreme Dayanıksız Okullarda Eğitime Derhal Son Verin"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve il-ilçe eğitim müdürlerine seslenen Bülbül, "Depreme dayanıksız okullarda eğitime derhal son verin. Görevinizin gereğini yerine getirin. Aydın ve Nazilli'de bir hemşerimizin dahi burnunun kanamasına göz yummayacağız. Bu ihmallerin sonucu ağır olabilir ve bu sorumluluğu üstlenmeye kimsenin hakkı yok. Depreme dayanıksız okulları gündeme getirmeye ve bu konuda mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

"Milli Eğitim Bakanlığı Görevini Yapmalı"

Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde tüm okulları depreme dayanıklılık konusunda denetlemesi gerektiğine vurgu yaparak, "Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapıyor? Deprem riskine karşı önlem almak, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini sağlamak onların en önemli görevidir. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin güvenli ortamda eğitim alması için gerekli adımları atmak zorundasınız. Bu konuda sessiz kalmak, büyük bir ihmaldir" ifadelerini kullandı.

Bu haber 43 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu Lokali Hemşerilerine Kapılarını Açtı
Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu Lokali Hemşerilerine...
Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezinin Temeli Atıldı
Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezinin Temeli Atıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()