CHP'nin 101. Kuruluş yıldönümü Foça da törenle kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101 kuruluş yıl dönümü İzmir'in Foça ilçesinde törenle kutlandı. Törende konuşan CHP Foça ilçe Başkanı Suat Yılmaz Türkiye'nin Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşabilmesinin, ancak CHP'nin kuruluş tüzüğünde belirtilen ilkelerin uygulanmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

09 Eylül 2024 - 17:43

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene CHP ilçe Başkanı Suat Yılmaz CHP'li Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, yönetim kurulu üyeleri, bazı eski  ve partililer katıldı. Anıta çelenk sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçe başkanı Suat Yılmaz ve yönetim kurulu üyesi Kardelen Gerçek birer konuşma yaptılar.

Kardelen Gerçek CHP'nin köklerinin Kuvayı Milliye'ye dayandığını ve kuruluşuyla laik, demokratik  Türkiye'nin de temellerinin atıldığını söyledi. Kardelen Gerçek; "Cumhuriyet Halk partisi köklerine bağlı kalırken değişime ve gelişime de açık bir partidir."Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir diyen, partimizin ve ülkemizin kurucusu ilk genel başkanımız ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz."dedi.

 

Suat Yılmaz da o zamanki adı Cumhuriyet Halk Fırkası olan CHP'nin kuruluş tüzüğünün 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edildiğini ve bu tarihin partisinin kuruluş günü olarak kabul edildiğini söyledi. Suat Yılmaz:" Partimizin kuruluş tüzüğünün 1 maddesinin fıkraları şöyledir. A. Milli hakimiyetin halk için ve halk tarafından icrasına rehberlik etmek B. Türkiye'yi asri bir devlet haline getirmek. C. Türkiye'de bütün kuvvetlerin üstünde kanunun üstünlüğünü hakim kılmak için çalışmak. Yasama yargı ve yürütme bağımsızlığını korumak ve uygulamak.

Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmamız ancak bu 3 maddenin uygulanmasıyla mümkündür ve bu da güçlü Türkiye demektir. İyi ki varsın Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.

Bu haber 54 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol...
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()