CHP'nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'na Avrupa'dan kutlama mesajları

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’na tebrik mesajı gönderen Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sanchez ve Avrupa Sosyalist Partisi Başkanı Stafan Löfven, sosyal adalet ve Avrupa yoluna dönüş vurgusu yaptı.

06 Eylül 2024 - 17:33

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı için kutlama mesajları paylaşıldı. Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, gönderdiği video mesajda, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli dostları; bu özel anda aranıza katılmak istiyorum. Ayrıca Sosyalist Enternasyonal'in ‘küresel ve yerel sorunlara ilerici yanıtlar’ başlıklı bu özel komitesine ev sahipliği yaptığınız için liderliğinize teşekkür etmek istiyorum. Bu girişim, üye partilerimiz arasında bu uygulamaların paylaşımını derinleştirmenin ve her şeyden önce ortak değerlerimiz olan demokrasi, insan hakları ve sosyal adaleti birlikte teşvik etmenin önemini vurgulamaktadır. Sevgili Özgür, Sevgili Selin ve tüm delegeler, hepinize çok başarılı bir toplantı ve kurultay diliyorum” dedi.

 

AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ’NDEN VİDEO MESAJ

 

Ayrıca Avrupa Sosyalist Partisi Başkanı ve eski İsveç Başbakanı Stafan Löfven de gönderdiği video mesajda, şunları belirtti:

 

“Değerli delegeler ve konuklar, Sevgili Özgür, sevgili dostlar, CHP'nin yirminci olağanüstü kurultayında sizlere hitap etmekten onur duyuyorum.  Önceden belirlenmiş sorumluluklarım nedeniyle bugün Ankara'da sizlerle birlikte olamadığım için içtenlikle üzgünüm. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'deki demokratik süreç için o kadar çok şey yapıyor ki, her demokratik lider size şahsen teşekkür etme fırsatını değerlendirmelidir. O yüzden teşekkür ederim.”

 

“TÜRKİYE’Yİ AVRUPA YOLUNA GERİ DÖNDÜREBİLECEK İTİCİ GÜCÜ CHP’DE GÖRÜYORUZ”

 

“Sevgili Özgür, sen ve CHP, Türkiye'deki demokratik düşünceye sahip insanlar için bir umut ışığı oldunuz. Bu yılın Nisan ayında yapılan son yerel seçimlerde aldığınız şaşırtıcı sonuçlar bir dönüm noktası oldu. En büyük şehir olan İstanbul'da, başkent Ankara'da ve neredeyse tüm Batı Türkiye'de CHP'li belediye başkanları, ülkenizde demokrasinin yeniden kök salmaya başladığının kanıtıdır. Bu büyük şehirleri kazanarak, ülkenin siyasi gündemini vatandaşların endişelerini öncelikli olarak ele alan etkili bir şekilde değiştirebilirsiniz. Bu, Türkiye'de demokrasi için önemli bir zaferdir. CHP, Erdoğan rejiminin seçim sonuçlarını saptırma, yasal olarak seçilmiş muhalefet figürlerine karşı suçlamalarda bulunma ve Türk halkı arasında korku yayma girişimlerine rağmen yerel düzeyde büyük bir iş başarıyor. CHP ve partinizin arkasında birleşen muhalefet güçleri karşısında Türkiye halkı, tam da Kurucu Lider Mustafa Kemal Atatürk'ün öngördüğü gibi adil ve demokratik bir ülkenin ışıklarını görmektedir. Avrupa'da bizler, Türkiye'yi Avrupa yoluna geri döndürebilecek itici gücü CHP'de görüyoruz. Avrupalı Sosyalistler ve Demokratlar, ortak temel değerlerimizi savunarak sizinle omuz omuza durmaktadır. Bu asil çabanızda size iyi dileklerimizi sunuyoruz. Teşekkür eder, kongrenizin verimli geçmesini dileriz.”

Bu haber 546 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()