CHP’nin yeni danışmanı Kulaksız'daki ‘karanlık gece’den çıktı

"Helalleşen" ve "normalleşen" CHP, geçmişi bir kenara bırakıp yıllar sonra kazandığı Beyoğlu Belediyesi'nin yönetimini eski AKP'lilere açtı. O isimlerden biri Kulaksız'daki "karanlık" geceden çıktı.

11 Mayıs 2024 - 19:35

Beyoğlu'nun yeni CHP'li başkanının atamaları, hemen her gündemde olduğu gibi kısa bir süre çok konuşuldu, sonra unutuldu gitti.

Oysa CHP'nin atamasının izi sürüldüğünde, yol, Kulaksız'daki "karanlık gece"ye çıkıyordu.

Yani Berkin Elvan'ın ölümünden birkaç gün sonrasına.

Yerel seçimlerde altı dönemdir Refah, Fazilet ve AKP'nin kazandığı Beyoğlu'nda 30 yıl sonra sandıktan çıkan birinci parti CHP oldu. 

CHP'li yeni Belediye Başkanı İnan Güney'in yıllardır AKP kadrolarının yönettiği belediyede ne yönde bir değişikliğe gideceği merak edilirken, rüzgar sağdan esti.

AKP gitti, o kaldı: Kim bu Alucra Vakfı? 

Beyoğlu'nun en büyük hemşeri gruplarından biri Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı. Ağırlıklı olarak Kulaksız-Kasımpaşa-Okmeydanı üçgeninde faaliyet gösteriyor. Bu özel üçgenin bir kenarında yoğun bir uyuşturucu trafiği, bir kenarında Erdoğan'ın mahallesi yer alıyor, diğer yanındaysa uzun yıllardır devrimciler faaliyet gösteriyor. Bu noktaların ortak paydasıysa yoksulluk.

Giresun'un Alucra ilçesinden göçenleri buluşturan bu vakıftaki yöneticilerin belediye kadrolarına atanmaları neredeyse sıradanlaşmış bir durum. CHP'li İnan Güney de bu alışkanlığı bozmadı.

İnan Güney, vakıfla yerel seçimlerden önce görüşmüş, yönetimdeki Gülep ailesini evlerinde ziyaret ettiğini gösteren bir paylaşım yapmıştı.

Seçinden sonra vakfın Mütevelli Heyet üyesi Recep Yamak Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcılığı’na atandı, önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Bilal Gülep de Beyoğlu Belediyesi Başkan Danışmanı oldu.

Bu haber 412 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()