CHP o fotoğrafa sahip çıktı

CHP Lyon Birlik Başkanı, başkonsolosun önce paylaşıp sonra sildiği "şehadet işaretli" fotoğraf karesiyle ilgili tartışmalar için “suni gündem” dedi, başkonsolosa "haksızlık" edilmemesini istedi.

13 Mayıs 2024 - 10:13

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından dile getirdiği "dış politikada yüzde 85 benzer şeylerde birleşiyor olmamız lazım” sözlerinin ardından, CHP Lyon başkonsolosunun tepki çeken fotoğrafına sahip çıktı.

Fransa’da Türkiye’nin Lyon Başkonsolosu olarak görev yapan Cemil Çağdaş Yıldırım kentin başpiskoposu Olivier de Germay'e yaptığı nezaket ziyaretinde parmağıyla şehadet işareti yapıp bir adım önde fotoğraf çektirdi. Başkonsolosluğun X hesabından yayımlanan fotoğraf gelen tepkilerin ardından kaldırıldı.

CHP ile AKP arasındaki “normalleşme” ve dış politikada ortaklaşma adımları konuşulurken CHP Lyon Birlik Başkanı Nedim Koçak Ekol TV'de Sevilay Yılman ile Kritik Gündem programına gönderdiği açıklamasında, fotoğrafla ilgili başlayan tartışmaları “suni gündem” diye niteledi.

O karenin “fotoğraf çekme hazırlığı esnasında çekilmiş olduğu” ve “diplomatik teamüller dışında bir görüntünün sözkonusu olmadığı” bilgisinin kendilerine ulaştığını kaydeden Koçak, “haksızlık ve saygısızlık” yapılmasının önüne geçilmesini istedi.

'Samimi ortamda gerçekleştirilmiş'

Canlı yayın sırasında Sevilay Yılman’ın okuduğu mesajında Koçak şu ifadeleri kullandı:

Biz CHP Lyon Birliği olarak konuyu araştırdığımızda, sayın Başkonsolosumuzun sayın Başpiskoposu ziyaretinin oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirildiği bilgileriyle karşılaşıyoruz. Fotoğraf karesinin fotoğraf çekme hazırlığı esnasında çekilmiş olduğu, diplomatik teamüller dışında bir görüntünün söz konusu olmadığı bize ulaştı.

Ülkemizde çok zor ekonomik şartların milyonlarca insanımızı çok zor  şartlarda yaşamaya mahkum ettiği şu günlerde bu tür suni gündemlerle gündem yaratma hem ülkemize hem de yurtdışında yaşayan bizlere çok büyük zarar vermektedir. 
Bu anlamda konunun muhataplarının en kısa sürede gerekli açıklamaları yapacağı beklentisiyle hakkı, hukuku ve adaleti arayan her birimizin doğru bilgilerle konular üzerine giderek haksızlık ve saygısızlık yapılmasının önüne geçebiliriz duygu düşünceleriyle sizlerle kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk
.”

Bu haber 657 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Mahir Başarır: Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza atıldı
Ali Mahir Başarır: Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza...
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()