CHP, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nu Instagram için olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Instagram'ın hukuksuz bir şekilde erişime engellenmesi nedeniyle TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nu olağanüstü toplantıya çağırdık" dedi.

06 Ağustos 2024 - 16:25

Özkan; X Platformundan yaptığı paylaşımda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu'nu Instagram'ın Türkiye'deki erişim engellemelerini görüşmek üzere 8 Ağustos 2024 tarihinde olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıkladı.

 

Özkan, "İletişim ve bilgi paylaşımında önemli bir rol oynayan dijital mecraların özgürlüğü, demokrat toplumların vazgeçilmez bir parçasıdır. Son dönemde, İnstagram sosyal medya platformunun erişime engellenmesi, bireylerin iletişim özgürlüğü ve bilgi edinme hakkını doğrudan etkileyen bir durum ortaya koymuştur. Anayasanın herkesin düşünce ve kanaatlerini açıklama ve yayılma özgürlüğünü güvence altına almıştır. Ayrıca, uluslararası standartlar ve insan hakları belgeleri, iletişim özgürlüğünün korunmasını ve bu özgürlüğün engellenmesini temel bir hak olarak tanınmaktadır. İnstagramın erişime engellenmesi, ifade özgürlüğü ve sosyal medya aracılığıyla bilgi paylaşımı hakkını kısıtlamakta, dolayısıyla demokratik değerlere aykırı bir teşkil etmektedir. Bu nedenle, TBMM İç Tüzüğünün 26. Maddesi uyarınca, TBMM Dijital Mecralar Komisyonunu 8 Ağustos 2024 günü olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Bu toplantının amacı, Instagramın erişime engellenmesinin gerekçelerini, iletişim özgürlüğüne etkilerini ve olası çözüm önerilerini değerlendirmek olacaktır. Ayrıca, ilgili kurumların ve uzmanların bu toplantıya katılımı sağlanarak, sorunun çeşitli araçlardan ele alınması ve çözüm yollarının tartışılması için gerekli girişimlerin yapılmasını talep ederiz" dedi.

Bu haber 493 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi
Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()