Danıştay 'FETÖ'den ihraç edilen 450 hakim-savcıyı göreve iade etti

Danıştay 5. Dairesi, Fethullahçılık soruşturması sebebiyle ihraç edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararı verdi. HSK, itirazda bulunmuştu, Danıştay'ın gündeme almadığı ortaya çıktı.

13 Şubat 2024 - 12:40

Danıştay 5. Dairesi Fethullahçılıktan ihraç edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararı verdi. Tazminat ödenmesine de karar verilen bu isimlerle ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yaptığı itirazın, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda henüz gündeme alınmadığı ortaya çıktı.

15 Temmuz'un ardından Gülen Cemaati üyesi olduğu iddia edilen yargı mensupları HSK tarafından görevden alınmıştı. İhraç edilen yargı mensupları kararın iptali için Danıştay’da dava açmış, Danıştay 5. Dairesi ise meslekten ihraç edilen 450 ismin mesleğe dönmelerine karar verdi.

Danıştay 'belge ve bilgiler yeterli değil' dedi

Danıştay, bu karara gerekçe olarak ise, belge ve bilgilerin irtibat ve iltisak için yeterli olmadığını gösterdi. Danıştay 5. Dairesi, iptal kararı verdiği 450 ismi HSK’ye gönderdi. HSK ise, İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre, göreve iade kararlarını 30’uncu gün sonunda uyguladı ve bu iade kararlarına da itiraz etti.

Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği isimler arasında cemaatle irtibat ve iltisakı HTS geçmişe dönük arama ve sinyal kayıtları, tanık beyanları, ByLock yazışma içerikleri, emniyet analiz raporları ile tespit edilen birçok ismin yer alması dikkat çekerken, itirazların Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nda henüz gündeme dahi alınmadığı öğrenildi.

Mahrem imamla irtibatlı da örgüt üyelerini serbest bırakan yargıç da iade aldı

Sabah'ın haberine göre, göreve iade edilen isimlerden B.B.'nin, Emniyet birimlerince düzenlenen raporda örgütün tepe yönetiminde yer alan Osman Karakuş ile defalarca telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, HTS analiz çalışmaları neticesinde düzenlenen rapordaysa cemaat soruşturması yürütülen bir kısım kişilerle görüşmesinin bulunduğu tespiti yer aldı.

Göreve iade edilmesine karar verilen isimlerden bir diğeriyse cemaatle irtibat ve iltisakı olduğu gerekçesiyle HSK Genel Kurulu'nca meslekten ihraç edilen hakim M.Ç. 

HTS Analiz Raporunda; M.Ç'nin, hakkında "FETÖ"ye üye olma suçu kapsamında işlem yapılan kişilerle görüşme yaptığı belirlenirken, aynı zamanda kendi ifadesinde "FETÖ"yle bağlantılı "Kimse Yok Mu Derneği"ne bağış yaptığı da yer aldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Isparta Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Fethullahçıları itirazen serbest bırakması sonucu hakkında inceleme ve soruşturma başlatılan M.Ç'nin eylemini silahlı terör örgütünün amaç ve gayesi doğrultusunda yürütülen bir organizasyonun parçası olarak gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

HSK, M.Ç'yi "mesleğin şeref ve onurunu, memuriyet nüfuz ve itibarını bozduğu" gerekçesiyle ihraç etmişti.

Bu haber 382 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Başkan Tugay “Kordon Acil Eylem Paketi” için start verdi
Başkan Tugay “Kordon Acil Eylem Paketi” için start verdi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()