Demokrasi Hareketi Mehmet Gürbilek'in istifasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası ilçe kongre sürecinde çarşaf liste çalışmaları ile bilinen eski belediye meclis üyeleri, eski İl genel Meclis Üyeleri, eski parti yöneticileri, gençlik ve kadın kolları eski üyeleri ve partililerin oluşturduğu “Demokrasi Hareketi” adıyla Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in istifasını istedi.

26 Eylül 2023 - 20:51

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, 2024 yerel seçimlerine tek başına gireceklerini ve yüzde 70 oy alarak birinci parti olmayı hedeflediklerini açıkladı. Başkan Gürbilek, Kuşadası CHP olarak, ittifak yapmadan seçimlere gireceklerini belirtti. "1 Nisan 2024'te CHP Kuşadası, yüzde 70 oy alarak birinci parti olacak ve halkımız için hizmet edecektir" dedi. Gürbilek'in bu sözleri ise şaşkınlık yarattı.

Yaklaşan yerel seçimlerde ittifaklara karşı kapıları kapatmanın yetki aşımı olduğuna dikkat çeken Kuşadası Demokrasi Hareketi, Gürbilek'in açıklamalarının CHP'yi tartışmaların odağı haline getirdiğini ifade etti. Demokrasi Hareketi adına açıklama yapan Nesim Karaman şu ifadelere yer verdi:

"Genel Merkezimizin kurultay sürecindeyken henüz büyük kurultayımızın yapılmadığı, parti meclis üyelerimizin seçilmediği ve MYK üyelerinin belirlenmediği durumda yaklaşan yerel seçimlerde ittifaklara kapıları kapatmak yetki aşımıdır. CHP Kuşadası ilçe başkanlığımızın 24/09/2023 tarihinde yaptığı açıklama ile partimizi tartışmaların odağı haline getirmektedir. 3 dönemdir Kuşadası’nda yerelde iktidar olan partimiz, Kuşadası halkının ittifakı ile zafere ulaştığını idrak edebilecek ilçe yöneticilerimizin olduğuna inanmak istiyoruz. Zamanlama açısından yapılan bu talihsiz açıklama seçmen nezdinde partimizi Kuşadası’nda tartışmaların içine çekecektir. Cumhuriyet Halk Partisinin demokratik kültürüne aykırı olarak; partimizin genel politikalarını yok sayan ilçe başkanı Mehmet Gürbilek yetkisini aşarak parti içi demokrasi gereği belediye başkan aday adaylık kurumunu da yok saymıştır. Tek Adam Rejiminin, Cumhuriyet değerlerini koruyan tüm kurumları yıpratma ve yok etme çabalarını boşa çıkarmanın tek yolu parti içi demokrasidir. Rejimin hedef gösterdiği Cumhuriyet Halk partisinin tüm kurumları saldırılara maruz kalırken CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in Parti içi demokrasiyi yok sayan yaklaşımı kabul edilebilir değildir. Yaklaşan yerel seçimlerinde aday adaylık kurumunu ve partimizin Kuşadası halkı ile olan ittifakına zarar verecek bir yaklaşımla bu süreci yönetemeyecek ilçe başkanı Mehmet Gürbilek en kısa sürede istifa etmelidir."

Bu haber 501 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()