Demokrat Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesi için sürpriz aday

Demokrat Parti'nin Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde gücünü ortaya koymak için çalışmalarını hızlandırdığı ve İzmir’de Milletvekili Salih Uzun’u aday gösterileceği öne sürüldü.

18 Kasım 2023 - 21:16

 

Türkiye'de 2019 seçimlerinde 30 büyükşehirden 11'ini CHP, 15'ini AK Parti, 3'ünü HDP, 1'ini ise MHP almıştı. 

Kulislerden edinilen bilgilere göre, Demokrat Parti İzmir'de sürpriz bir isim çıkarmaya hazırlanıyor. Anavatan Partisi’den 1984-1989 Doğru Yol Partisi’nden ise 1994-1999 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhan Özfatura’nın adı gündeme geldi. 1943 doğumlu Özfatura’nın 80 yaşında olması nedeniyle iki kişi üzerinde durulduğu bildirildi. İzmir’i Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil eden Haydar Altıntaş ve Salih Uzun’un adları başkan adaylığı için geçti. 

Adı geçen aday namzetleri arasında en genç olan isim üzerinde duruluyor. Sadece daha genç olması değil siyasi duruşunun da İzmir ile örtüştüğüne dikkat çekiliyor. Türk siyaset bilimci, gazeteci ve politikacı. 2009 yılında kapanan Anavatan Partisi'nin son Genel Başkanı ve Demokrat Partinin eski Genel Başkanvekili Türk Demokrasi Vakfı Genel Başkanı ve 28. dönem Demokrat Parti İzmir Milletvekili Mehmet Salih Uzun'un aday olması partide ağırlık kazanmış durumda. 

TBMM’ye iki milletvekili göndererek İzmir’in kendileri için önemini ortaya koyan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de önemli isme görev vereceğine kesin gözüyle bakılıyor.  Parti olarak kendi varlıklarının temeli olarak seçime hazırlandıklarını her platformda dillendiren DP Genel Başkanı Uysal, “Bizim İzmir’de önemli bir geçmişimiz var. Pek çok dönem yönettiğimiz bir şehir. Ama son yıllarda kutuplaşmanın da getirdiği durumdan kaynaklı CHP ile özdeş bir hava var. Yerel yönetimler çok önemli, kaynakların sağlıklı bir ortamda  mahallelerde rahat yaşanmasını sağlayacak şekilde belediyecilik yapmak gerekiyor. O açıdan elbette bizim de sözümüz olacak, vatandaşlarımızın da olacak. Kademe kademe ilçelerde adaylarımızı açıklıyoruz. Türkiye’nin bu sıkışmış politik atmosferinde kuvvetli bir alternatif oluşturmaya çalışıyoruz” demişti.

Ödemiş ilçesinde deneyimli gazeteci Dilek Acar Güleç’in belediye başkan adaylığını açıklayan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’u İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstereceğine kesin gözüyle bakılıyor. Genel Başkan Uysal’ın görev vermesi halinde milletvekili Uzun'un itiraz etmeyeceği partililer tarafından dillendiriliyor.

Bu haber 1012 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()