Denizli, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, 19 Eylül Gaziler Günü onuruna dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri için düzenlenen yemekte, bağımsızlığın büyük bir bedelle kazanıldığına vurgu yaparak, “Bugün çocuklarımız huzur içinde büyüyorsa, bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanıyorsa, bunu siz değerli gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Bu ülkenin bağımsızlığını ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacağız” dedi.

20 Eylül 2024 - 15:45

Çeşme Belediyesi tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri için düzenlenen yemekte şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi. Programa, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, şunları söyledi:

“Bugün, Gaziler Günü’nü bir kez daha gururla ve minnetle kutluyoruz. Bu topraklar, vatanı için gözünü kırpmadan mücadele eden sayısız kahramanın fedakârlığına şahit oldu. Ve bugün, o kahramanlardan biri olarak aramızda bulunan siz değerli gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. 

Bundan tam 103 yıl önce, Sakarya Meydan Savaşı’nın başarıya ulaşmasının ardından, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyetimizin kurucusu Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanı vererek, Türk Ulusu’na bağımsızlığın yolunu açan büyük önderine minnettarlığını ifade etti. Bu özel gün, sadece bir anma değil; özgürlüğün ne kadar büyük bir bedelle kazanıldığını hatırlamamızı sağlayan bir dönüm noktasıdır.” 

Gazilerin vatanını her şeyin üstünde tutarak zorluklara meydan okuyan, gözünü kırpmadan canını ortaya koyan kahramanlar olduğunu ifade eden Başkan Denizli, “Bugün çocuklarımız huzur içinde büyüyorsa, bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanıyorsa, bunu siz değerli gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Bu ülkenin bağımsızlığını ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete uğurladığımız gazilerimize Allah'tan rahmet, aramızda bulunanlara ise sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu. 

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise yaptığı konuşmada vatanı için fedakarca mücadele eden tüm gazi ve şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle andı. -- 

Bu haber 32 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol...
Karşıyaka, sağlıklı yaşam için harekete geçti!
Karşıyaka, sağlıklı yaşam için harekete geçti!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()