Deprem bölgesinde yurttaşlar kayıplarını andı: 'Unutmayacağız, affetmeyeceğiz'

11 kentin yıkıldığı, on binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği, yardımın gitmediği, enkazlarına günlerce müdahale edilmeyen 6 Şubat depreminin yıldönümünde, yitirilenler anıldı.

06 Şubat 2024 - 10:53

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde geçen yıl 6 Şubat'ta saat 04.17'de 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremler büyük yıkıma yol açtı. Art arda yaşanan depremlerin etkilediği 11 ilde resmi verilere göre bile toplam 53 bin 537 kişi yaşamını yitirirken 107 binden fazla kişi de yaralandı. 

Hatay'da karanfiller Asi'ye bırakıldı

Hatay’da Köprübaşı mevkii, Yunus Emre Parkı ve Defne Demokrasi Meydanı'nda üç ayrı anma etkinliği düzenlendi.

Depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay'da kayıplar için 'sessiz' yürüyüş yapıldı. Asi Nehri'ne yapılan yürüyüşün sonunda nehre yaşamını yitirenler için karanfil atıldı.

Defne Demokrasi meydanında toplanan depremzedeler Adnan Ezelsoy Sevgi Parkı'na yürüdü. Meşalelerle gerçekleşen yürüyüşte, "Sesimizi duyan olmadı" ve "Unutmadık, unutturmayacağız, affetmeyeceğiz" pankartları açıldı.

Yürüyüş sırasında depremin meydana geldiği saat 04.17'de de bir saygı duruşu gerçekleştirildi.

Bu haber 316 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol...
Başkan Mutlu’dan Mert Fırat ile Basmane turu
Başkan Mutlu’dan Mert Fırat ile Basmane turu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()