Depremden etkilenen işitme engelli kadınlara sağlık eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü ve Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremden etkilenen Hatay’a giderek işitme engelli kadınlara kadın sağlığı eğitimi verdi. Yaratıcı drama yöntemi ile verilen eğitimlerden yaklaşık 100 kadın faydalandı.

26 Eylül 2024 - 10:40

Türkiye’nin yaşadığı en büyük afetlerden biri olan 6 Şubat depreminden etkilenen Hataylı işitme engelli kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu organizasyonu ile kadın sağlığı eğitimi aldı. Proje koordinatörlüğünü kadın sağlığı eğitmeni Emel Pektezel ve işaret dili tercümanı Özlem Özer’in yaptığı eğitimler, Türkiye Aile Planlaması Vakfı ve Türkiye Yerel STK İnsani Forumu iş birliği ile düzenlendi. Bedenimizi tanıyalım, cinsellik, gebeliği koruyucu yöntemler, kadın sağlığı sorunları, güvenli annelik ve menopoz konu başlıklarında verilen eğitimlerde, yaratıcı drama yöntemi kullanıldı. Kadın sağlığı eğitmeni Emel Pektezel ve işaret dili tercümanları Özlem Özer ve Melek Uslular’ın verdiği eğitimler, kadınların sağlık haklarına erişimi ve toplumsal eşitliği desteklemek amacıyla yapıldı. Etkinlikte, işitme engelli kadınların dil, iletişim ve erişim ihtiyaçlarına uygun eğitim materyalleri ve yöntemleri kullanılarak eğitim süreci daha etkili hale getirildi.

Başkan Tugay’a teşekkür

Hatay’da yapılan eğitime, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli, Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Bülent Tekin de katıldı. Görme engelli Çelebi, eğitimlerden memnuniyet duyduklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkürlerini iletti.

Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep’te buluşma

Depremden etkilenen Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep’te de 85 sağır yurttaşla buluşma sağlandı. Etkinlikte, bölgesel farklılıkları belirleyerek ihtiyaçları tespit etmek ve Hatay'da yapılan kadın sağlığı eğitimini yaratıcı drama yöntemiyle yaygınlaştırmak için bir network oluşturulması hedeflendi.

Bu haber 76 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()