Dışişleri'nden İsrail'e 'yas' yanıtı: Diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız

İsrail Dışişleri Bakanı'nın skandal açıklamalarına Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den tepki geldi. Keçeli, "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız" açıklamasını yaptı.

02 Ağustos 2024 - 16:06

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, işgalci İsrailli bakanın skandal açıklamalarına tepki gösterdi. 

Keçeli sosyal medya hesabından "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız" paylaşımını yaptı.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI NE DEMİŞTİ

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Türkiye Büyükelçisi maslahatgüzarını uyarmak” için Dışişleri’ne çağırdığını, yas tutmak isteyenlerin Türkiye’ye gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yas tutmalarını söylediğini belirten bir sosyal medya paylaşımı yapmıştı.

 İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın paylaşımı şöyle:

“Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinde, Hamas terör örgütü lideri İsmail Haniyye’nin öldürülmesinin ardından Türk bayrağının yarıya indirilmesi nedeniyle, Türkiye’nin İsrail’deki Büyükelçi Yardımcısını ciddi bir uyarı görüşmesine çağırma talimatı verdim.

İsrail Devleti, 7 Ekim’de tecavüz ve cinayetleri gerçekleştiren Hamas terör örgütünün başında duran İsmail Haniyye gibi bir katilin yasını tutma ifadelerini kabul etmeyecektir. Heniyye, bu vahşet görüntüleri karşısında, televizyon ekranlarından izleyerek arkadaşlarıyla birlikte dua etmiş ve katillere başarı dilemiştir.

Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa, Türkiye’ye gidip terör örgütü Hamas’ı kucaklayan ve cinayetlerini destekleyen efendileri Erdoğan ile birlikte yas tutsunlar.”

Bu haber 503 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi
Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()