Diyabakır Barosu'ndan 'Narin' Açıklaması: Tanık Beyanlarıyla 'Kaçırıldı' Algısı Oluşturdular

Diyabakır Barosu Başkanı Nihat Eren Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklama yapıyor.

13 Eylül 2024 - 18:42

Baro Başkanı Eren'in açıklaması şöyle:

 

"21 Ağustos'ta Narin kaybettirildi, 8 Eylül'de cansız bedeni bulundu. Yayın yasağı vardı biliyorsunuz, hep şu ricada bulunduk; lütfen yayın yasağıyla gizlilik ihlalini karıştırmayalım. Şu itirazı hep yaptık; biz de yayın yasağına karşıyız ama soruşturmaya zarar vermeyelim. Ama bazı yayın organlarının, etik olmayan, haber hakkı kapsamında görmediğim yöntemlerle elde edilen tutanaklar paylaşıldı. Kamuoyu tabii ki Narin ile ilgili sağlıklı bilgi almak istiyor. Bu duyarlılık çok değerli, bu sayede adalette önemli bir noktaya geldik. Bilgi kirliliğini gidermek için buradayız.

 

Baro Narin'in kaybolduğu ilk andan itibaren soruşturma sürecine de kamuoyunda duyarlılık oluşturmak için de devredeydi. Narin ve onun gibi çocukların dosyalarına baromuz hep müdahil olmuştur. Biz dosyaya müşteki olarak başvuru yaptık. Aileyle ilgili ilk şüphe 8 gün sonra dikkate alındı. Oysa biz geçmiş tecrübelerimizle paralel olarak yakınların yeri geldiğinde fail olabileceğini belirttik. Ama nedense ilgili birimler hiçbir şekilde bunu dikkate almadı. Tanık beyanlarıyla 'Narin kaçırıldı' algısı oluşturdular.

 

Adli soruşturmada şüphelinin üzerindeki izler aradan zaman geçti denerek belirlenemediği söylendi. Basın diş izleri Narin'in diye haber yapıp sonra tam aksi yönde yaptı. Halbuki iki türlü de bu belirlenemedi. Nevzat gözaltına alındığında adeta bir gizli tanık, adeta kendisinin itirafçı olduğu algısı kamuoyuyla paylaşıldı. Bu da doğru değil. Kamuoyuna yanlış bir saat verdi ancak Narin 15.15 ile 15.40 arasında öldürülüyor. Nevzat tarafından da torbaya konuluyor.

 

Köyde bulunan kayalıklardaki kan örneğinin mahalle sakinlerinde bir çocuğun burun kanamasından oluştuğu açıklandı ancak bu hangi bilimsel veriye göre yapılıyor? Hala DNA sonuçlarını bekliyoruz. Böyle bir rapor henüz yok. Sadece köy sakinlerinin söylemleriyle hareket ediliyor. Görevliler onların ifadeleriyle yönlendirilmiş."

Bu haber 373 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()