Diyarbakır'daki yangın hakkında adli soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır ve Mardin’de beş kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

21 Haziran 2024 - 13:51

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi de yaralanmıştı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmişti. Diyarbakır ve Mardin Valilikleri AFAD, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin duruma müdahale ettiğini ve yangının durdurulup soğutma çalışmalarının başlatıldığını duyurmuştu. Tarım ve Orman İl Müdürlükleriyse bölgede hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.

 

Adalet Bakanı Tunç, X hesabından yaptığı açıklamada yangın hakkında Çınar Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını söyledi.

 

Dem Parti’yse resmi hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil. Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar. Ancak bizim halkımızla birlikte her türlü felaketin üstesinden gelecek gücümüz var!”

 

Diyarbakır Barosu da yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla ‘Birden Fazla İnsanın Ölümüne ve Yaralanmasına Sebebiyet Verme’ (TCK md. 82/1-c), ‘Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi’ (TCK md. 170) ‘Görevi Kasten Kötüye Kullanma’ (TCK md. 170) suçları kapsamında Çınar Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Bu haber 267 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğli’de “Bir Fabrika Bir Can” Projesi Hayata Geçiyor
Çiğli’de “Bir Fabrika Bir Can” Projesi Hayata Geçiyor
İmamoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne 'çifte standart' eleştirisi
İmamoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne 'çifte standart' eleştirisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()