Doğalgaz patlamasında esnaftan Gediz Elektrik'e büyük tepki!

Geçtiğimiz hafta İzmir'de yaşanan şiddetli yağış ve deniz taşması sonucu Alsancak bölgesinde elektrik arızaları meydana geldi. Bu arızaları tamir etmek için çalışan Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi ekipleri, bir doğalgaz patlamasına sebep oldu. Esnaf, Gediz Elektrik ekiplerinin kazı çalışmaları sırasında bir doğalgaz borusunu hasar verdiğini iddia etti.

01 Aralık 2023 - 10:34

Hafta sonu İzmir'de yaşanan deniz seviyesi yükselmesi ve sağanak yağış, Konak ve Karşıyaka ilçelerinde su baskınlarına neden oldu. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde meydana gelen elektrik arızaları, Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından yaklaşık 3-4 gün boyunca giderilmeye çalışıldı. Ancak Salı günü akşam saatlerinde, ekiplerin çalışmaları sırasında bir doğalgaz patlaması gerçekleşti. Bu patlama, büyük bir yangın ihtimaline yol açtı ve alevler yaklaşık beş metre yüksekliğe ulaştı.

 

Esnaf Anıl Büyükyörük, Gediz Elektrik şirketinin ihmalkar olduğunu belirtti. Bir kepçe operatörünün, deneyimsiz ve ehliyetsiz olduğunu iddia ederek, çalışma sırasında bir su borusunun patladığını ve daha sonra doğalgaz borusunun hasar gördüğünü söyledi. 

 

Anıl Büyükyörük, “Gündüz saatlerinde burada yaklaşık 10.35 sularında Gediz Elektrik şirketine bağlı bir keple geldi. Bu sokakta kopuk olan bir kabloyu tamir etmek için geldiler. Ancak şunu söylemem gerekir ki kepçeyi kullanan kişi tahminime 18 yaşından küçük birsi vardı ve bunu bütün esnaf arkadaşlar da gördü. Sokaktaki kameralardan da bu görülebilir. Kepçeyi süren kişi herhangi bir uzan kişi veya mühendis olmadan başka kişilerin ‘şurayı kaz veya şu tarafa’ gibi komutlarıyla yeri kazmaya başladı. Neticesinde de su borusunu patlattı. Kepçenin boruya değmesiyle birlikte su borusundan su fışkırdı. Bu patlamadan sonra İZSU ekipleri geldi. Tabi bu su borusunun patlamasından dolayı kopuk olan kablo da tamir edilemedi. Bu sırada biz de dükkanımız kapatıp gittik çünkü elektrik yoktu. Benim evim buraya yakın ve ben olayı takip ediyordum. İZSU çalışmasını bitirdi ve daha sonra elektrik ekibi çalışamaya yeniden başladı. Gediz Elektrik ekipleri pürümüzle çalışma yapıyordu. Pürümüzle çalışma yaparken doğalgaz borusu zedelenmiş. Sonrasında da patlama meydana geldi. Patlama büyük bir yangın ihtimali doğurdu. Patlamadan çıkan alevlerin yüksekliği hemen hemen beş metreyi buluyordu. Bizim buradaki şansımız su borusunun patlamasıydı çünkü bu sayede bizim dükkanlar muhafaza olmuş oldu. Tabi bu olayın müsebbibi baştan aşağı önlem alması gereken kişiler. Kepçe operatörünün tahminimce ehliyeti bile yoktur” diye tepki gösterdi.

 

Esnaf Zülfü Bayar ise, ekiplerin bu tür arızaları onarırken daha fazla önlem alması gerektiğini vurguladı. Bayar, elektrik sorunları nedeniyle dükkanının kapısının açılmadığı için iş yerini geç açtığını ifade etti. Bayar, “Gediz Elektrik Şirketine bağlı ekipler gündüzden başladı çalışmalara. Yağıştan dolayı sanırsam elektrik arızaları meydana gelmiş. Çalışmalar akşama kadar devam ediyordu. Patlamanın olduğu sıralarda ben dükkandaydım daha. Bir anda büyük bir ses geldi ve aniden dışarı çıktık biz. Bu elektrik probleminden dolayı ben de sıkıntı çektim. Dükkânın kapısı elektrikli olduğu için kapı açılmadı. Bu sebepten dolayı ben geç açtım dükkânı. Bu tür arızları onarırken ekiplerin daha fazla önlem alması gerekiyor" dedi.

 

Bu olay, esnafı olumsuz etkileyen bir durum oldu ve Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi'nin çalışma yöntemleri konusunda soru işaretleri uyandırdı.

Bu haber 235 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()