Dolar/TL'de gizemli hareket: TL gece yarısı değerinde sert düşüş gördü

29 Ağustos 2024 - 16:27

Dolar/TL’de gece saatlerinde görülen ve 34,50 seviyelerine çıkan hareket, kayıplara yol açarken, sonrasında sakin seyir geri döndü. Traderlar, ani düşüşün ardından pozisyon ayarlamalarının geldiğini belirtirken, Deutsche Securities, dalgalanmanın nedenini likidite sıkıntısına bağladı.

Türk Lirası, Asya piyasalarının açık olduğu saatlerde ani ve kısa süreli bir değer kaybı yaşadı, dolar karşısında %1,4 düşüşle 34,4898 seviyesine gerileyerek rekor düşük seviyeye ulaştı. Bu hareket, traderların zararlarını minimize etmek için hızlıca pozisyon ayarlamalarına neden oldu. Tokyo'dan piyasa uzmanları, TL'deki bu ani düşüşü bir "muamma" olarak nitelendirirken, likidite sorunlarının bu dalgalanmayı tetiklediğini belirtti. Günün ilerleyen saatlerinde TL, daha öngörülebilir bir seyir izlemeye başladı ve dolar/TL kuru 34,04 seviyesinde işlem gördü.

Bu haber 952 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()