Dostluk, Kültür ve Lezzet Dolu Festival

İzmir, Erzincanlılar ve Erzurumlular buluşmasına ilk kez ev sahipliği yapıyor. “Çağ Kebabı, Gastronomi ve Yöresel Ürünler Festivali” kapsamında, iki ilin kültürel ve gastronomik zenginlikleri Egelilerle buluşuyor.

18 Ekim 2024 - 13:30

Buca Kaymakamlığı önünde 18-27 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek festivalin tanıtımı için Demokrasi Meydanı’nda tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Ücretsiz dağıtılan meşhur Erzurum Cağ Kebabı, yüzlerce kişinin ilgisini çekti. İzmirli vatandaşlar, bu eşsiz lezzeti denemek için uzun kuyruklar oluşturdu. Bu renkli etkinlik, Erzurum ve Erzincan’ın yöresel lezzetlerini tanıtmanın yanı sıra, aynı zamanda bölge insanlarını bir araya getirerek dostluk köprüleri kurmayı amaçlıyor.

İki ilin renkleri Buca'da buluşuyor

Erzurum ve Erzincan federasyonlarının katkılarıyla organize edilen festival, farklı lezzetleri ve ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Cağ kebabı, kete, ayran aşı ve daha birçok lezzetle katılımcılar, Anadolu mutfağının en özel tatlarını tatma fırsatı bulacak. Erzincan ve Erzurum'un zengin kültürel mirasının yansımalarını taşıyan el sanatı hediyelik eşyalarda ziyaretçilerin ilgisini çekecek.

Festivalin Koordinatörü Hamit Kalkan, etkinliğin amacını “Yıllardır görmediğimiz dostlarımızla buluşup hasret gidereceğimiz, yöresel lezzetlerin ve kültürel zenginliklerin paylaşılacağı bir ortam yaratmak” şeklinde ifade etti. Kalkan, yoğun ilgi gören festivalin gelecek yıllarda da gelenekselleşmesi için çalıştıklarını ekledi.

Yöresel sanatçılarla zengin müzik programı

Lezzet dolu etkinliklerin yanı sıra, festival boyunca müzikseverler de unutulmaz anlar yaşayacak. Erzurum ve Erzincan’a özgü ezgilerle harmanlanmış müzik performansları, festivalin en çok beklenen etkinlikleri arasında olacak. Devran Güneş, Ali Ekber Eren, Mehmet Güneş, Aliyar Nihan, Hikmet Bakan, Eylem Can ve Yılmaz Korkmaz gibi yöresel sanatçılar, özlenen türkülerini seslendirecek. Müziğin ve dansın buluştuğu bu festival, katılımcılara kültürel zenginliklerin yanı sıra unutulmaz bir müzik şöleni de sunacak.

Kültür ve Yardımlaşma El Ele

Erzurum ve Çevre Köylüleri Demokrat Dernekleri Ege Bölgesi Federasyonu, Ege Bölgesi Can Erzincanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Ege Çağdaş Erzincanlılar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen bu festival, aynı zamanda sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor. Hemşehriler, yıllar sonra bu festival aracılığıyla bir araya gelerek, birlikte olmanın keyfini çıkaracak.

İzmir’in Buca ilçesinde, dostluk, kültür ve lezzet dolu bu etkinlik ile Anadolu’nun iki güzide ili olan Erzurum ve Erzincan’ın kültürel zenginlikleri, İzmirli vatandaşlarla buluşacak. Festival, sadece yöresel lezzetleri tanıtmakla kalmayıp, insanların arasındaki bağları da kuvvetlendiren bir platform oluşturacak.

 

Bu haber 40 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Varlık Fonu şirketinde 16 milyonluk hediye ve üç makam aracı skandalı
Varlık Fonu şirketinde 16 milyonluk hediye ve üç makam aracı...
“Cumhuriyet Her Yerde” Tire’de tarihi akşam
“Cumhuriyet Her Yerde” Tire’de tarihi akşam

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()