Efsane Başkan İsmail Sivri, ölümünün 17’inci yılında anıldı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin unutulmaz başkanlarından, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı, Gazeteci-Yazar İsmail Sivri aramızdan ayrılışının 17. yılında törenle anıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “İsmail Sivri yüreğini kaybetmemiş bir meslek ustasıydı. Efsane başkanımızın felsefesini ve mirasını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

02 Ağustos 2024 - 16:04

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin unutulmaz başkanlarından, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı, Gazeteci-Yazar İsmail Sivri vefatının 17. yılında Alsancak’taki anıtı önünde anıldı.

Düzenlenen anma törenine; İGC Başkanı Dilek Gappi, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Belediyesi Eski Başkanı Erdal İzgi, İGC Onursal Başkanı 26 ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel, İGC üyeleri, İzmir’i Sevenler Platformu Genel Koordinatörü Cevat Ziya Maruflu, İsmail Sivri’nin ailesi ve gazeteci dostları katıldı.

“YÜREĞİNİ KAYBETMEMİŞ BİR MESLEK USTASIYDI”

Ölümünden tam 17 yıl sonra, herkesin yüzünde büyük bir gülümsemeyle anılmanın çok az insana kısmet olduğunu ifade eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Onca başkan arasında İsmail Sivri’yi efsane yapan, iyi gazeteciliğin üzerine iyi insan olabilmek ve karşısındakine gerçekten değer vermeyi bilmektir. İsmail Sivri’nin farkı, insanlara insanca yaklaşan, mütevazı, dost, güçlü diyalog kurabilen, genç gazetecilere sevecen bakışlarla yol gösteren, yüreğini kaybetmemiş bir meslek ustası olabilmektir” dedi.

“İGC, SİZİN HAYAL EDECEĞİNİZ GİBİ TÜRKİYE’DE ÖN SIRALARDA”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin İsmail Sivri’nin üyelerini kucaklayan sıcak tavrını hala koruduğunu dile getiren Başkan Gappi, “Tam da İsmail Sivri’nin hayal ettiği bir yapıya kavuştuk. Büyük bir binada, pırıl pırıl gençlerin çalıştığı, İzmir basının soluklandığı bir ortamımız var. Çok sayıda meslektaşımıza bizzat kucak açıyoruz. Yanlışlara karşı asla susmuyoruz. Haberleri nedeniyle cezaevinde, gözaltında olan meslektaşlarımızın yanındayız. Medya çoğulculuğu, etik değerlerin yaygınlaşması, savunuculuk alanlarında İGC tam da sizin hayal edebileceğiniz gibi Türkiye’de ön sıralarda yer alıyor” diye konuştu.

Efsane başkan İsmail Sivri’nin felsefesini ve mirasını yaşatmaya devam edeceklerinin de altını çizen Başkan Gappi, geri adım atmadıklarını, dik durduklarını ve meslek etik ilkelerine sahip çıktıklarını ifade etti.

“İSMAİL SİVRİ’NİN MİRASINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İsmail Sivri ailesinin bir ferdi olarak bugün burada olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “17 yıl önce hep birlikte bütün İzmir olarak onu uğurlamıştık. İsmail amcanın bütün İzmir’de çok emeği var. Çocuklara, insanlara olan sevgisi, yumuşaklığı, pozitifliği unutulmuyor. Gazetecilik mesleği için yaptığı çalışmalar, ömrünü vakfetmesi ve bunu son derece dürüst ve ilkeli bir şekilde yapması bugün hala anılıyor olmasının nedenidir. İyi ki hayatımızdan, İzmir’den İsmail Sivri geçmiş. İsmail Sivri’nin bizlere bıraktığı tüm mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

“ONUN ÇİZGİSİ BİZİM REHBERİMİZDİR”

İGC Onursal Başkanı ve 26, 27. Dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel ise “İsmail Sivri 78 yıllık İGC’ye 14 yıl başkanlık yapan, sevgiyi, saygıyı, dostluğu, dayanışmayı öğreten biriydi. İnsan sevgisiyle doluydu. Güzel ve onurlu yaşadı, onurlu bir isim bıraktı. İsmail Sivri, gazetecilerin sansüre uğradığı, iktidarın istediği zaman sosyal medyaya da sansür uyguladığı, gazetecilerin yaşam koşullarının ekonomik anlamda daraldığı, sıkıntılar yaşadığı noktayı görseydi çok üzülürdü. Sivri bizim ışığımız, önderimizdir ve onun çizgisi bizim için bir rehberdir. Ruhu şad olsun” dedi.

“BABAM HEP BENİMLE, KÖŞE BAŞINDA”

Babası İsmail Sivri’yi anlatan İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Sivri Gökmen de, “Babamın sohbetini, akıl verişini, gülüşünü, yanaklarımdan sıcak öpüşünü özledim. Ama bir yandan da mutluyum. Ben bu sokakta oturuyorum. Babam hep benimle, köşe başında. Her gece huzur içinde uyuyorum. Zamanında heykel için uzun çalışmalar yapan Ekin Erman’a ve Konak Belediyesi nezdinde Muzaffer Tunca’ya sonsuz teşekkürler. Yıllarca bu anmayı, aynı coşkuyla, sevgiyle yaşatan tüm dostlara ailem adına çok teşekkür ederim” dedi.

“ÇOCUKLARA HEP ÇOK ÖNEM VERDİ”

Konak Belediyesi Eski Başkanı Erdal İzgi, İsmail Sivri’yi özlemle andıklarını dile getirerek, Sivri’nin çocuklara hep çok önem verdiğini ve onlara Atatürk’ün ilkelerini, doğa sevgisini, üretkenliği ve mücadeleyi aşılamaya çalıştığını belirtti.

Bu haber 486 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol...
Buca’da “Askıda Yemek” uygulaması başladı
Buca’da “Askıda Yemek” uygulaması başladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()