Erdal Beşikçioğlu'ndan çarpıcı Mansur Yavaş sözleri: 'Abi ne derse kardeş onu yapar'

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut Belediyespor ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Beşikçioğlu, 31 Mart öncesi aralarında gerginlik olduğu iddialarını reddederken; "Mansur Yavaş, Ankara'nın abisidir, bizim abimizdir, abi ne derse kardeş onu yapar" dedi.

14 Ekim 2024 - 09:45

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ile 3. Lig ekiplerinden Etimesgut Belediyespor'un arasında yaşanan kriz, belediyenin, isminin ve logosunun kaldırılması için kulübe gönderdiği ihtarnameyle sonuçlandı. 

T24'ten Sibel Yükler'e konuşan Beşikçioğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İddiaya göre, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve Belediye Meclisi, ağustos ayı sonunda, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın eski danışmanın da olduğu Etimesgut Belediyespor'un yeni yönetiminden kulübün belediyeye devrini istedi. Yönetim de kulübü devretmek için, göreve geldikten sonra 1 ayda harcadıkları öne sürülen 75 milyon lira ödenmesini isteyince belediyenin kulübe sağladığı tüm imkânlar geri çekildi.

Etimesgut Belediyesi, kulübe 10 Ekim tarihli bir ihtarname göndererek, belediyenin isminin ve logosunun kaldırılmasını istedi. Kulüp yönetimi de “Etimesgutspor” olarak ismini değiştirme kararı aldı.

MANSUR YAVAŞ SÖZLERİ

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, yaşanan kriz ve ihtarnameyle ilgili T24'ün sorularını yanıtladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş'la aralarında, 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesiyle başlayan bir gerginlik olduğuna dair iddialara cevap veren Beşikçioğlu, "Öyle bir gerginlik hiç olmadı, olmaz da olmayacaktır da. Mansur Yavaş, Ankara'nın abisidir, bizim abimizdir, abi ne derse kardeş onu yapar" dedi.

'AYAKLARININ ÜZERİNDE DURACAKLAR'

Beşikçioğlu, Belediye Meclisi'nin kulübe gönderdiği ihtarnamenin ardından kulüp yönetiminin “Etimesgutspor” olarak ismini değiştirme kararı almasına ilişkin olarak da konuştu. Kulübün, 3. ligde oynadığını hatırlatan Beşikçioğlu, Belediye Mevzuatı'na göre profesyonel takımların desteklenemeyeceğini söyledi. Ağustos ayında kulüp kurslarında hizmet veren personeli geri çektiklerini de hatırlatan Beşikçioğlu şöyle konuştu: 

"Belediyespor profesyonel ligdedir artık, Belediye Mevzuatı'na göre de belediyeler profesyonel takımları destekleyemezler, amatör kulüpleri desteklerler. Biz de bu bağlam da dedik ki, 'Bizim size artık desteğimiz bitti. Şu ana kadar sizleri büyüttük, buralara kadar getirdik, bundan sonra siz ayaklarınızın üzerinde duracaksınız.' Ve biz o yüzden ismimizi ve personelimizi oradan çektik. Çekmek zorundayız çünkü profesyonel bir takım. Ama bu çok farklı bir şekilde lanse edildi. Ama biz yaptığımız işin doğruluğunu bildiğimiz için hiç onları dinlemedik bile.

'BELEDİYE AMATÖR KULÜP KURACAK'

Bizim desteklediğimiz iki yapı var: Bayanlar Voleybol ve basketbol. Bu takımlarımız ve gençlerimizle beraber yolumuzu yürümeye devam ediyoruz. Tabii ki Etimesgut Belediyespor'u da manevi olarak destekliyoruz ister istemez. Belediye de kendi içinde futbolla ilgili amatör kulüp kuracaktır zaten. Bunda bir beyis yoktur."

'FENERBAHÇE'Yİ BELEDİYE DESTEKLİYOR MU?'

Beşişçioğlu, kulübün spor kurslarının paralı hale gelmesi ve harcanan paraya ilişkin olarak da, "Kulüp büyümüştür, artık kendi ayakları üzerinde duracak vaziyete gelmiştir, şu dakikadan sonra da belediyenin hamiliğine ihtiyacı yoktur. Bu çok net, Fenerbahçe'yi Kadıköy Belediyesi, Beşiktaş'ı Beşiktaş Belediyesi destekliyor mu? İster istemez rahata alışınca insanlar, o rahatın bozulmasından kaynaklı birtakım şikâyetlerde bulunuyorlar, normaldir" dedi. 

Bu haber 171 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
30. Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu ‘İzmir ormanları’ için start alacak
30. Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu ‘İzmir ormanları’ için...
Mahalle gezilerinde ikinci durak Atatürk Mahallesi: Başkan mahalleyi karış karış gezdi, çalışmaları inceledi
Mahalle gezilerinde ikinci durak Atatürk Mahallesi: Başkan...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()