Erdoğan'dan Mehmet Şimşek'e kayıtsız şartsız destek

"Bir yandan enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyen; tarımı, sanayiyi, yüksek teknolojiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır"

06 Eylül 2024 - 17:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın bugün açıkladığı yeni Orta Vadeli Program’la ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erdoğan, “Bir yandan enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyen; tarımı, sanayiyi, yüksek teknolojiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 

Bugün açıkladığımız ve Türkiye ekonomisi için büyük önem arz eden 2025-2027 Orta Vadeli Program’ın (OVP) ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 

Bir yandan enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyen; tarımı, sanayiyi, yüksek teknolojiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır.

 

Hükümet olarak OVP kapsamında belirlediğimiz hedeflere ulaşmak, vatandaşımızın refahını artırırken sağlam temellere dayalı ekonomimizin gelecek nesillerimiz için de sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.

 

YORUM

Mehmet Şimşek’in istifa ettiği dedikodularını hem Dezenformasyonla Mücadele Başkanlığı, hem de Mehmet Şimşek X hesabında yaptığı paylaşımla yalanlamıştı. Ancak, bu konuda kaygı dinmedi, çünkü öte yanda da Erdoğan’ın bir önceki Hazine ve Finans Bakanı Nurettin Nebati’den brifing aldığı haberleri sosyal medyada yankılandı.

 

Erdoğan Ağustos boyunca bir  çok kez halkın karşısına çıkmasına rağmen, ekonomi ve istikrar programını anmayarak şüphelerin sürmesine dolaylı olarak destek verdi.

 

Fakat, yukardaki açıklama, içinde Mehmet Şimşek’in ismi geçmese de, Başkan’ın ona ve ekonomik istikrar programına desteğinin sürdüğü anlamını taşıyor.

 

Piyasalar bağlamında, bu açıklamanın gelecek haftadan itibaren bir miktar sıcak parayı sisteme cezbetmesi ve yerleşiklerin DTH’ndan çıkışını tetikleyeceğini düşünebiliriz.

Bu haber 560 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()