'Erdoğan PKK kartını masaya sürerek yeni bir hikâye yazmaya çalışıyor'

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarını korumak için stratejik hamlelerde bulunduğunu belirtti. Tezkan, Erdoğan'ın "PKK kartını" masaya sürerek terör tehlikesini gündeme getirdiğini ve bunu toplumun mevcut sorunlardan dikkatini başka yöne çekmek için yaptığını öne sürdü.

28 Ekim 2024 - 16:09

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir siyasi hikâye peşinde olduğunu belirterek, ekonomik krizin derinleştiği, enflasyonun kontrol altına alınamadığı ve toplumsal çürümenin hızlandığı bir dönemde iktidarın dikkatleri başka yöne çevirmeye çalıştığını ifade etti.

 

Erdoğan’ın terör tehlikesini öne çıkartarak "PKK kartını" yeniden masaya sürdüğünü belirten Tezkan, bu hamlenin ekonomik sorunlar ve adalet, insan hakları gibi alanlardaki geriye gidişin üzerini örtme çabası olduğunu söyledi.

 

PUTİN ANAYASASI

Tezkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevcut durumu lehine çevirmek ve iktidarını sürdürmek için "Putin Anayasası" benzeri bir sistem kurma arayışında olduğunu dile getirdi. Erdoğan’ın stratejisinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uyguladığı yönteme benzer bir "hikâye" üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Tezkan, “Saray’ın onayladığı muhalefet, Saray’a bağlı medya ve susturulmuş sivil toplum… Erdoğan da aynısını yapmak istiyor” ifadelerini kullandı.

 

Tezkan, hükümetin içerideki cepheyi güçlendirmek adına PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı Meclis'e davet etmeyi dahi planlayabileceğini belirtti. Bu hamlelerin Erdoğan’ın iktidarını uzun vadeli olarak garanti altına almayı hedeflediğini ifade eden yazar, "Erdoğan, koltuğunu korumak için Putin gibi olmak istiyor. Bu yüzden de dikkatleri terör tehdidi üzerinden birleştirerek toplumsal sorunların üzerini örtme çabasında" diyerek yazısını sonlandırdı.

Bu haber 26 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bornova Belediyesi’nden diyabetli öğrencilere teknolojik destek
Bornova Belediyesi’nden diyabetli öğrencilere teknolojik destek
Başkan Turan Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı
Başkan Turan Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()