Financial Times: Erdoğan büyük şirket yöneticileriyle görüşecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Eylül’de New York'ta Wall Street devleriyle bir araya gelerek Türkiye'ye yatırımı teşvik etmeyi hedefliyor. JPMorgan ve Goldman Sachs gibi büyük finans kuruluşlarının yöneticilerinin de katılacağı toplantıda, Türkiye'nin ekonomik potansiyeli ön plana çıkarılacak.

13 Eylül 2024 - 18:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye ekonomisine yatırımcıları geri çekmek amacıyla 23 Eylül’de New York'ta önemli bir toplantıya ev sahipliği yapması bekleniyor.

 

İngiltere merkezli Financial Times’ın haberine göre; Erdoğan, Wall Street bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs’ın da aralarında bulunduğu, Fortune 100 listesinde yer alan 20 büyük ABD şirketinin üst düzey yöneticileriyle bir yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek.

 

TÜRKİYE'YE YATIRIM TEŞVİK EDİLECEK

Toplantının organizatörü Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve konuya yakın kaynaklar, Erdoğan ve Türk heyetinin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile aynı döneme denk gelen toplantılarda, Amerikan iş dünyasının önde gelen isimlerini Türkiye'ye yatırım yapmaya teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

 

Planlanan bu dört önemli etkinlik, Türkiye'nin küresel piyasalarla ilişkilerini güçlendirmeye yönelik önemli adımlardan biri olarak görülüyor.

 

ABD'Lİ BANKALARIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ YER ALACAK

TAİK'in Financial Times’a verdiği bilgiye göre, toplantıya katılacak şirketler arasında dünyanın önde gelen finans kurumları da bulunuyor.

 

Özellikle Wall Street bankalarından JPMorgan ve Goldman Sachs’ın üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı bu zirvede, Türkiye'nin ekonomik potansiyelini yeniden gündeme taşıma hedefi bulunuyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu etkinliklerde ABD’li iş dünyasının önde gelen temsilcilerini Türkiye'deki yatırım fırsatları konusunda bilgilendirerek, ülke piyasalarına yeniden çekmeyi planlıyor.

Bu haber 398 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()