Sağlık haberciliğinin ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Coşkun, halkı yanıltmayacak haberler yapılması gerektiğini belirtti. Sağlık haberlerinde ‘kanserin çaresi bulundu’, ‘mucize ilaç’ gibi ifadelerin kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi.
Vaka haberlerinde fikri takip yapmanın önemli olduğunu vurgulayan Coşkun, sağlık habercilerinin doğru kaynaktan bilgi almalarının önemli olduğunu, haber kaynağı olarak sağlık sendikaları, Tabip Odası, oda başkanları ile iletişim kurmak gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca Coşkun, vatandaşın sağlık alanında yaptığı ihbarların da ciddiye alınması gerektiğini belirtti.
Coşkun, sağlık haberciliği gerçekleştirmek isteyen genç gazetecilerin mutlaka Türkiye’deki sağlık sisteminin geçmişini öğrenmeleri gerektiğini, mevcut yönetmeliklerin okunmasının elzem olduğunu, sağlık sisteminde yaşanan değişimleri takip etmenin çok önemli olduğunu dile getirdi.
İGC Başkanı Dilek Gappi de Haber Atölyesi eğitiminde duayen gazetecilerle gençleri bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını söyleyerek, katılımcılara teşekkür etti.
YORUMLAR