Hulusi Akar: Bütün dünya artık Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgi alanı

Eskişehir'de katıldığı konferansta konuşan Akar "Şu anda bizim 3 kıtada etkimiz var. Bunun güçlenmesi lazım. Bütün dünya artık Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgi alanı" dedi.

13 Şubat 2024 - 10:45

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Eskişehir Birlik Vakfı'nda düzenlenen "Türkiye'nin Güvenlik Politikası" konulu konferansta konuştu.

Türkiye'nin coğrafi konum itibariyle "adeta bir ateş çemberinin içinde olduğunu" ve dünyadaki sıkıntıların kaynağında gıda ve enerjinin bulunduğunu öne süren Akar "Peki bunun için ne yapalım? Korkalım mı? Hayır, geleceğimizi tanzim etmek bakımından yürüyerek değil koşarak çalışalım" dedi.

'3 kıtada askeri etkimiz var'

Bütün devletlerin "beka ve refah olmak üzere iki temel görevi olduğunu" dile getiren Akar, şöyle devam etti:

"Biz büyük ve güçlü Türkiye derken buna çalışıyoruz. Bir taraftan bu terör vesaire onlarla hesaplaşıp işi bitirmek. Diğer taraftan da Sayın Bakanımızın gece gündüz aradığı petrolü, doğalgazı bularak refahımıza katkı sağlamak. Çok şükür başaracağız. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürmemiz lazım. Bunlarla ilgili durmak veya duraklamak yok. Bu gelişmelere bağlı olarak bizim etki alanımız 3 kıta oldu. Avrupa, Asya ve Afrika. Şu anda bizim 3 kıtada etkimiz var. Fiili durumlarımız var. Askeri etkimiz var. Bu önemli bir şey. Bunun güçlenmesi lazım. Bütün dünya artık Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgi alanı."

Akar konuşmasının devamında "Bu seferki konsept terörü kaynağında yok etmek. Biz başta Irak ve Suriye olmak üzere hiç kimsenin toprak bütünlüğüne karşı değiliz. Onların toprağında asla bir gözümüz yok. Bizim tek derdimiz, sınırlarımızın ve milletimizin güvenliği" ifadelerini kullandı.

Bu haber 647 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi
Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()