Hüseyin Çelik'ten Erdoğan'ı kızdıracak sözler! 'Türkiye bundan dolayı düzelmiyor'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’ye uygun olmadığını söyleyen Hüseyin Çelik, “Militan yargılarımızı oluşturduk. Bu korkunç. Türkiye bundan dolayı düzelmiyor” dedi.

30 Eylül 2024 - 18:24

AK Parti’nin kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtlayan Çelik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yargı ve üniversitelerin durumlarıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

 

"Bu kadar imam hatip okulu gerekli değil" diyen Çelik, "Üniversite harç parası kaldırdık. Dünyanın en yanlış işini yaptık" dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin de konuşan Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdıracak ifadeler kullandı.

 

“Bana göre şu an devlet çalışmaz hale geldi” diyen Çelik, “Bu Türk Tipi Başkanlık Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize göre değil” ifadelerini kullandı.

 

Çelik'in açıklamasından satır başları:

 

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ BİZE GÖRE DEĞİL"

"Bana göre şuan devlet çalışmaz hale geldi. Bu Türk Tipi Başkanlık Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize göre değil. Seçimden önce hatırlayın 6'lı masa 'Parlamenter Sistem' demiyor muydu? Mansur Yavaş bir aykırı çıkış yaptı. Onun dışında Sayın Özgür Özel, Sayın Ekrem İmamoğlu parlamenter sistemden bahsediyor mu? Hayır. Onlar da şunu hayal ediyor; 'Biz geleceğiz iktidar olacağız, bundan biraz da bir faydalanalım'

 

"TÜRKİYE BUNDAN DOLAYI DÜZELMİYOR"

Biz geldiğimizde şunu yapmalıydık. Öyle bir adalet sistemi kurmalıydık ki, herkes desin ki: 'Helal olsun kardeşim, Müslümanlık da budur, insanlık da budur, adalet de budur.' Hayır biz de militan yargımızı oluşturduk. Bu korkunç işte Türkiye bundan dolayı düzelmiyor.

 

"BEN OLSAN HARÇ PARASI KOYARIM"

Üniversite harç parası kaldırdık. Dünyanın en yanlış işini yaptık. Ben olsam üniversiteye harç parası koyarım. Vakti yerinde olandan alırım, olmayana kredi veririm, burs veririm 'Paranı öde' derim.

 

"MAALESEF ÇOK İYİ BİR YERDE DEĞİLİZ"

Üniversitelerimiz rezil durumda. 206 tane şu anda üniversite var. Biz her zaman niteliği niceliğe kurban eden anlayışa sahibiz. Sayı 206'ya çıktı ama öğretim üyesi kalitesi, araştırmaya ayırdığımız para, dünya bilimine olan katkımıza göre mukayese yaptığınız zaman maalesef çok iyi bir yerde değiliz."

Bu haber 44 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Buca Belediyesi, beyaz sineklere karşı ilaçlama başlattı
Buca Belediyesi, beyaz sineklere karşı ilaçlama başlattı
Büyükşehir’den öğrencilere çamaşırhane ve nakliye hizmeti
Büyükşehir’den öğrencilere çamaşırhane ve nakliye hizmeti

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()