Instagram yasağına ilişkin kritik toplantı: Temsilciler, Bakan Uraloğlu ile görüşecek

Sosyal medya platformu "Instagram"a getirilen erişim engeli sürüyor. Instagram temsilcileri bugün saat 13.30'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşecek. Görüşme olumlu geçerse Instagram birkaç saat içinde kullanıma açılabilir.

05 Ağustos 2024 - 14:12

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagrama getirilen erişim engeline ilişkin, platform temsilcileri ile bugüğn öğleden sonra bir araya geleceklerini açıkladı.

 

Sosyal medya hesabı "X" üzerinden paylaşımda bulunan Uraloğlu, "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Uraloğlu'nun paylaşımı şöyle:

 

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz."

 

Bakan Uraloğlu ve Instagram temsilcileri arasındaki gösrüşmenin saat 13.00'te gerçekleştirilmesi bekleniyor.

 

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sosyal medya platformu Instagram'a 2 Ağustos itibarıyla erişim engeli getirmişti.

 

Sosyal medya kullanıcıları yasağa tepki gösterirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yasak kararının  platformun uyarılara rağmen "katalog suçları" dikkate almaması gerekçesiyle alındığını savunmuştu.

Bu haber 274 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Mahir Başarır: Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza atıldı
Ali Mahir Başarır: Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza...
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()