Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den çıktı: Mültecilerin organlarını satın almış

İsrailli organ kaçakçısı Boris Wolfman’ın Suriyeli mültecilerin organlarını satın almak amacıyla Türkiye’de yedi yıldır yaşadığı belirlendi. Wolfman’ın yasa dışı organ ticareti ağına dahil olduğu, Türkiye merkezli faaliyetlerini sürdüğü ortaya çıktı.

21 Ekim 2024 - 12:18

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsrailli organ kaçakçısı Boris Wolfman’ın yedi yıldır Türkiye’de yaşadığı ortaya çıktı. Wolfman’ın Suriyeli mültecilerin organlarını satın almak amacıyla ülkeye geldiği iddia edildi.

ORGAN TİCARETİ AĞI 

Artı Gerçek’in haberine göre, İsrail Adalet Bakanlığı Ekim 2015’te Boris Wolfman da dahil olmak üzere yedi kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. İddianamede Kosova, Azerbaycan, Sri Lanka ve Türkiye’de uluslararası organ kaçakçılığı ve yasa dışı organ nakli ağı oluşturdukları belirtiliyordu. İsrailli yetkililer, Wolfman’ın liderlik ettiği çetenin yoksul insanların organlarını alıp, zengin İsrailli, Hindistanlı ve Avrupalı hastalara naklettiklerini vurguladı.

İDDİANAMEDE İSRAİL MERKEZLİ HASTANE İDDİASI

İddianameye göre, organ kaçakçılığı İsrail merkezli 'Rabin Medical' isimli hastane üzerinden yapıldı. Kosova’da organ nakillerini gerçekleştiren doktor Yusuf Erçin Sönmez’in de bu ağda aktif rol aldığı belirtildi.

TÜRKİYE'DE TUTUKLANDI VE YARGILANDI

Boris Wolfman, 4 Aralık 2015’te İstanbul Havalimanı’nda "uluslararası organ kaçakçılığı ve bilinçli ölüme sebebiyet vermek" suçlamalarıyla tutuklandı.

İsrail hükümeti iadesini talep etse de, Türk mahkemesi Wolfman’ın Türkiye’de yargılanmasına karar verdi. Hazırlanan iddianamede Wolfman’ın Suriyeli mültecilerin organlarını satın almak amacıyla Türkiye’ye geldiği iddiası yer aldı.

Wolfmann'ın aynı zamanda Suriyeli mültecilerin böbreklerinin alınması için Türkiye’de küçük hastanelerle anlaşmalar yaptığı iddia edilen Wolfman, doktor Yusuf Erçin ile birlikte Rusya, Ukrayna, Avusturya ve Azerbaycan’da organ ticareti ve yasa dışı nakilleri organize etmekle suçlandı.

Wolfman, 9 Kasım 2018’de Özkan Çelik adına "Royal İnnovasyon" isimli bir şirket kurdu. Şirket sağlık turizminden yaş ve kuru meyve ticaretine, demir ve çelik ihracatına kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyordu. Şirketin merkezi olarak İstanbul’daki Zorlu Center gösterildi.

Ulusal ve uluslararası basına demeçler veren Boris Wolfman, Türkiye tarımının önde gelen isimlerinden biri olduğunu iddia etti. Ayrıca, Türk yatırımcılara Afrika’da toprak kiralama ve işletme konusunda danışmanlık hizmeti verdiğini ileri sürdü.

Bu haber 58 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
'Tecavüze uğradım, tehdit ediliyorum' demişti
'Tecavüze uğradım, tehdit ediliyorum' demişti
Hakan Fidan'dan FETÖ açıklaması: 'Karanlık örgüt lideri ölmüştür'
Hakan Fidan'dan FETÖ açıklaması: 'Karanlık örgüt lideri...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()